Helena Casas Perpinyà és investigadora del Centre de Recerca Dones Duoda de la Universitat de Barcelona i Doctora en Cultures Medievals, especialitzada en escriptura i espiritualitat femenina.
#Llegim
:: SETEMBRE
Kim Ji-young, nacida en 1982, de Cho Nam-joo.
Kim Ji-young (que porta el nom més comú entre les dones coreanes nascudes el 1982) és aparentment una dona com qualsevol altra. Tot es recargola quan, de sobte, Kim comença a parlar amb les veus de la seva mare, d'una amiga desapareguda, de moltes altres dones. Semblava una broma que adquireix el to d'una resposta, d'una insurrecció i, per als altres, el to d'una malaltia.
Data de la videotrucada: Dimecres, 25 de setembre.
#HemLlegit
:: JULIOL
Per què ser feliç quan podries ser normal? / ¿Por qué ser feliz cuando podrías ser normal?, de la Jeanette Winterson.
Quan la jove Jeanette Winterson va confessar a la seva mare adoptiva que s’havia enamorat d’una noia, va rebre una resposta que la marcaria per sempre més: «Per què ser feliç quan podries ser normal?». Aquesta és la història d’una dona que no es rendeix. La història d’un esperit lliure que es va refugiar en els llibres i en la recerca de l’afecte per superar els obstacles imposats per un món que no acceptava la seva manera de viure.
:: AGOST
Patos. Dos años en las arenas petrolíferas, de la Kate Beaton
Des de les primeres feines, Beaton xoca amb una dura realitat: la majoria dels seus companys són homes, i malgrat els seus intents per empatitzar, se sent discriminada i fins i tot pateix assetjament sexual. Tot i això, gràcies als seus llapis, l'autora ha pogut reflexionar sobre la precarietat, l'emigració, les masculinitats tòxiques, la degradació del medi ambient, els riscos laborals, la solitud i la nostàlgia.
Data de la videotrucada: Dimarts, 27 d'agost.