Dijous 28 de setembre a les 18.30 h a la Biblioteca: "Vinèfils: el vi a la gran pantalla" a càrrec de Mireia Iniesta.
El 2023 té lloc l’onzena edició de ‘Biblioteques amb DO’, el projecte impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat que porta la cultura del vi a les biblioteques públiques catalanes, un tret distintiu i autòcton del territori amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. En el seu afany de recórrer la diversitat de les facetes de la cultura del vi, l'edició del 2023 està dedicada al cinema i el vi.
El mes de setembre és el torn de les comarques de Tarragona. Un any més, la Biblioteca hi participa aquest cop amb dues activitats per al públic adult.
:: PROGRAMACIÓ
- Dimecres 27 de setembre a les 19 h a la Biblioteca. “La Ruta del Vi de la DO Tarragona: descobrim els cellers i el patrimoni vitivinícola del nostre territori”. Amb un tast de vins a càrrec d’Àngels Collado, enginyera agrònoma i gerent de la DO Tarragona.
Coneixerem l’empremta que el cultiu de la vinya ha deixat en el nostre territori que ens remunta a l’època de l’Imperi Romà. Una denominació d’origen que abraça des de la mar Mediterrània a la vall del riu Ebre, passant per l’interior del camp tarragoní.
“La Ruta del vi” és un projecte col·laboratiu dels cellers de la DO en matèria d’enoturisme que ens ofereix la possibilitat d’endinsar-nos en una zona privilegiada pel cultiu de la vinya amb experiències singulars que mariden el vi amb la gastronomia, l’esport o la cultura. La presentació anirà acompanyada d’un tast de vins.
Entrada lliure, aforament limitat.
- Dijous 28 de setembre a les 18.30 h a la Biblioteca. Vinèfils: el vi a la gran pantalla.
El taller aborda la influència que ha tingut el vi al món del cinema dins la producció audiovisual, en especial la dels països mediterranis. Analitzarem el procés fílmic mitjançant el qual el vi ha esdevingut un personatge més de les pel·lícules i com la seva presència ha influït poderosament no només en la posada en escena, sinó en la forma de narrar i modular els afectes i desafectes de tots tipus d'històries i de personatges, que fan part del nostre llegat cultural. El taller consistirà en l'anàlisi i posterior debat amb els participants de diferents escenes d'una acurada selecció de pel·lícules, tot privilegiant el cinema català.
L’activitat anirà a càrrec de Mireia Iniesta, vicepresidenta de la Junta de la Federació catalana de cineclubs. Llicenciada en Filologia Romànica i Filologia Italiana per la Universitat de Barcelona. Máster en Cinema i Audiovisual Contemporani per la UPF. Sòcia de CIMA, forma part d’ACCEC. Crítica de cine i col·laboradora en Cinergia, Shangrila i El Destilador Cultural. Professora de cinema i gènere a Educa tu Mirada. Programadora del cineclub 39 Escalons, responsable de programació del Craft Film Festival Actriu a La Academia de las Musas (2015) de José Luis Guerin i al curt Aniversari (2016) de Judith Colell.
Entrada lliure.
A més a més, durant el mes de setembre, podreu gaudir d’un expositor a la planta baixa amb una representació de llibres i altres materials del nostre fons dedicat al món del vi.
Consulteu el recull de pel·lícules i documentals, així com la bibliografia que s’han preparat des del Servei de Biblioteques amb els títols disponibles a la xarxa de lectura pública que us enllacem en aquesta notícia.
Una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que és possible gràcies a la implicació d’agents diversos, entre ells INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), consells reguladors de les DO, i la Institució de les Lletres Catalanes.