
Llegir el Teatre amb Cinta Ramon Solé. Abril / Juny 2023
Accedeix al club
Desena edició d’aquest projecte impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat i el Teatre Nacional de Catalunya per millorar la formació dels espectadors de teatre, donar suport a les biblioteques públiques catalanes per al desenvolupament de clubs de lectura de teatre de qualitat, impulsar l'edició de textos teatrals i incrementar-ne els seus fons.
De setembre de 2022 a juny de 2023 tindrà lloc la desena edició de 'Llegir el teatre' amb 8 obres de la programació d'aquesta temporada del TNC. A Tarragona aquesta activitat compta amb la col·laboració del col·lectiu tarragoní Teclasmit Teatre.
Cinta Ramon Solé, pedagoga terapeuta i membre del col·lectiu de teatre popular TeclaSmit.
He realitzat cursos d’escriptura i direcció teatral, i amb TeclaSmit he interpretat vàries obres i n’he dirigit unes poques. El teatre és una de les meves activitats preferides, no sols veure’l sinó també llegir-lo, per això des de fa 7/8 anys, faig de conductora del club de lectura Llegir el Teatre, darrerament de la mà del TNC.
#Llegim
:: ABRIL
El temps i els Conway. J.B. Priestley. Direcció Àngel Llàcer.
Sala Gran 13/04/2023 al 21/05/2023
És l’any 1919 i la Kay, una de les filles, celebra el seu aniversari. Durant aquesta celebració, i mitjançant una peculiar utilització del temps, l’autor ens mostra com els membres d’aquesta acomodada família anglesa amb grans expectatives davant la vida acabaran sense aconseguir cap d’aquestes aspiracions.
Videotrobada: 25 d'abril a les 19 h.
:: MAIG
Mal de coraçon. Companyia Solitària. Victoria Szpunberg. Direcció Andrea Jiménez.
Sala Tallers. 27/04/2023 al 21/05/2023
Mal de coraçon és una de les maneres amb què Santa Teresa anomena la seva malaltia. No se sap amb certesa què patia exactament, però el que sí que és evident és que la seva relació amb el dolor era forta i intensa.
A la nostra obra, tres personatges agònics i mig alcoholitzats, que pateixen algun dolor a l’ànima, es troben en un bar. Un espai que, com el convent, reuneix gent que d’alguna manera necessita fugir de la quotidianitat. Ànimes assedegades, fidels al lloc que habiten, que poden tenir visions, si no místiques, com a mínim distorsionades.
Una cambrera, que en realitat és actriu, prepara un càsting per a un musical sobre Santa Teresa; un enamorat ressentit i mig paranoic que creu que la seva parella l’ha deixat per Déu, i un professor de filosofia moribund i fracassat que desitja ser redimit. Antiherois sense rumb que no troben el seu lloc al món. Fora, un diluvi ha aturat la ciutat
:: JUNY
Medea. Eurípides
Amb Medea, Eurípides dona el tret de sortida a un dels caràcters femenins que més han seduït literats, cineastes i creadors plàstics del segle XX.
Medea és un dels personatges femenins més polièdrics de la tragèdia de tots els temps: dona i fetillera, esposa i amant, filla, germana i mare, símbol de la dona humiliada i venjadora fins a l’extrem del seu propi dolor. Abandonada pel seu espòs Jàson, que vol casar-se amb la filla del rei de Corint, se sent enganyada i menystinguda i actua en conseqüència: primer assassina la seva rival i després mata els fills que ha tingut amb Jàson.
Eurípides aprofità aquest personatge mític per posar en escena les interioritats emocionals d'una dona humiliada. Amb una visió que ultrapassava el seu temps, Eurípides dóna vida a una Medea que reclamava els mateixos drets que tenen els homes.
Comentari i clip de l’obra a la Biblioteca Pública de Tarragona el 20 de juny.