Inscripcions obertes.
Llegim clàssics: Les Metamorfosis d’Ovidi, obra cabdal de la literatura llatina, pou inesgotable d’històries que han deixat una gran empremta en la cultura occidental. Amb Raül Garrigasait, Roger Aluja i Georgina Rodríguez.
Organitzen: Festival Tarraco Viva, Casa dels Clàssics i Biblioteca Pública de Tarragona.
De maig a juliol de 2021.
La lectura és en paper i la podeu passar a recollir per la vostra biblioteca.
A través de Tellfy, Accedeix al club.
Coneixes la història de Dèdal i Ícar? Et sonen els noms de Narcís, Perseu, Andròmeda… Les Metamorfosis d’Ovidi continuen inspirant avui en dia i ens acosten els mites grecollatins que han trenat la imaginació i la iconografia del nostre món i que encara avui dia perviuen en la nostra cultura i tradició, des de l’art plàstic al cinema passant pel món del còmic.
Ovidi va viure el final de la República romana i els inicis de l’Imperi i la seva obra reflecteix els temps que va presenciar. Enllestida poc abans de ser desterrat, es divideix en quinze llibres on hi descriu la creació i la història del món, fent servir com a fonts les tradicions mitològiques de Grècia i Roma. Hi podem llegir uns dos-cents cinquanta relats que dibuixen un món en constant transformació, des del caos originari de la creació de l’univers a l’estat de “pau i ordre” de la pax Augusta.
Moderarà el grup La Casa dels Clàssics, espai que reivindica la vigència dels clàssics de tots els temps i els divulga en tots els llenguatges i formats possibles, entre un públic ampli, divers i transversal buscant ser font d’inspiració a l’hora de construir el món que volem.
Llegirem i treballarem els clàssics de la mà de:
Raül Garrigasait. Escriptor, traductor i editor. Ha traslladat al català obres de Plató, Goethe, Rilke, Papadiamandis, Peter Sloterdijk i Thomas Bernhard, entre d’altres. A més de diversos assajos, ha publicat la novel·la Els estranys, que va ser distingida amb el Premi Llibreter i amb el Premi Òmnium a la Millor Novel·la en Llengua Catalana de l’Any. A Els fundadors ha explorat els orígens de la Bernat Metge i les relacions entre clàssics, política i cultura contemporània.
Roger Aluja. Editor i, professor i traductor. Llicenciat en Filologia Clàssica i en Filologia Catalana. És professor associat a la Universitat de Barcelona, on ensenya tradició clàssica i llengua grega, i imparteix cursos sobre literatura i mitologia clàssica a l’Acadèmia La Central i puntualment en altres institucions. Ha traduït L’elogi de la calvície de Sinesi de Cirene i la poesia fragmentària de Cal·lí i Tirteu.
Georgina Rodríguez. Graduada en Història i Màster en Gestió del patrimoni cultural i en Museologia. Coordina les activitats i la comunicació de La Casa dels Clàssics. Ha treballat com a professional autònoma en la creació de continguts i propostes educatives per a museus i l’administració pública i ha coordinat revistes de caire científic.