Dijous 21 de novembre a les 10.30 h. CANVA. Dissenya els teus propis pòsters i presentacions en línia. Darreres places
La Biblioteca ofereix tallers presencials per tal d'iniciar i acompanyar els usuaris adults en l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.
L'oferta dels tallers ha anat evolucionant, des dels tallers d'iniciació a la informàtica i a Internet fins a tallers de temes més concrets, seguint les necessitats detectades en la societat actual.
L’ús generalitzat dels dispositius mòbils és evident i també la necessitat de formació en el seu funcionament. Per això, us oferim un ampli ventall de tallers. Des dels més bàsics com “Funcions i configuració bàsiques del teu dispositiu mòbil” fins a d’altres que us permetran guaitar en el món del Whatsapp, de TikTok, provar amb les compres per Internet i fins i tot, dissenyar els vostres propis documents. Ah! I no ens oblidem tampoc dels tallers que us donaran més seguretat en moure-us pel món digital.
A quin taller us apunteu?
Tots parteixen d’un nivell inicial i són de caire pràctic, de manera que els participants poden treure molt profit de les sessions. Cal que els assistents portin el seu telèfon mòbil iPhone o Android, o tauleta.
:: Inscripcions
Les places són limitades. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament enviant un correu a l'adreça electrònica bptarragona.cultura@gencat.cat amb les dades (nom complet, telèfon de contacte i codi de barres del carnet de biblioteques) o bé per telèfon al 977 240 331 en horari d’obertura de la Biblioteca.
Per tal de donar l'oportunitat a què més persones diferents es puguin inscriure, només us podreu apuntar a 2 tallers, en cas que us n'interessessin més, us posaríem en llista d'espera.
Les persones inscrites que no assisteixin a alguna de les sessions, sense justificació, quedaran excloses a participar en propers tallers organitzats per la Biblioteca.
::PROGRAMA
XARXES SOCIALS
::Dijous 21 de novembre. De 10.30 h a 12.30 h
CANVA. Dissenya els teus propis pòsters i presentacions en línia.
Taller d'iniciació en l'ús de l'eina digital CANVA que permet elaborar documents, pamflets, presentacions, collages, etc. a partir de plantilles i sense coneixements previs de disseny.
PROTEGEIX-TE!
::Dijous 28 de novembre. De 18 h a 20 h
Protegeix-te en línia I: suplantació d’identitat, redireccionaments i correus no desitjats.
Activitat expositiva amb exemples per conèixer com protegir-nos de les pràctiques fraudulentes més habituals que podem trobar a la xarxa. Parlarem de l’enginyeria social que consisteix a obtenir informació confidencial directament des dels propis usuaris/es, mitjançant el telèfon mòbil o el correu electrònic (suplantació d’identitat o Phishing), per robar, fer enviaments massius o escampar virus per la xarxa, i dels fraus en línia (compres i pagaments). Aprendrem algunes formes de com evitar un atac d’aquest tipus, i protegir la nostra identitat digital.
::Dijous 5 de desembre. De 18 h a 20 h
Protegeix-te en línia II: identitat digital i privacitat en les xarxes socials.
Activitat expositiva amb exemples per conèixer les conseqüències de no tenir una privadesa ben configurada i el risc de la pèrdua de privacitat induïda (aquella que depèn del que facin els altres amb les nostres imatges i dades personals).
Tallers realitzats:
BÀSICS
::Dijous 3 d’octubre. De 10.30 h a 12.30 h
Funcions i configuració bàsiques del teu dispositiu mòbil.
Taller bàsic per aprendre a fer servir i configurar el telèfon mòbil des de zero. Aprendrem les principals funcions del mòbil com encendre’l i apagar-lo i el panell de control (so, personalització de la pantalla, wifi...).
::Dijous 10 d’octubre. De 10.30 h a 12.30 h
Gestiona les APPS i la memòria del teu dispositiu mòbil.
Taller per aprendre a gestionar les aplicacions al dispositiu mòbil (instal·lació, desinstal·lació, notificacions) i a optimitzar el seu funcionament estalviant espai de memòria.
ATREVEIX-TE!
::Dijous 17 d’octubre. De 10.30 h a 12.30 h
WhatsApp I: Funcionament bàsic de la missatgeria instantània.
Taller per a iniciar-se en l'ús de l'aplicació WhatsApp. Gestió dels contactes, configuració bàsica, privacitat i estalvi de dades.
::Dijous 24 d’octubre. De 10.30 h a 12.30 h
WhatsApp II: Grups, llistes i gestió de fitxers.
Taller per aprofundir en l'ús de l'APP WhatsApp on es tractarà com crear grups, les llistes de difusió, la gestió de fitxers, estalvi d'emmagatzematge del mòbil i el WhatsApp web.
ATREVEIX-TE!
WhatsApp II: Grups, llistes i gestió de fitxers.
Taller per aprofundir en l'ús de l'APP WhatsApp on es tractarà com crear grups, les llistes de difusió, la gestió de fitxers, estalvi d'emmagatzematge del mòbil i el WhatsApp web.
::Dijous 31 d’octubre. De 10.30 h a 12.30 h
APPS vida quotidiana I: llista de la compra, receptes de cuina i escàners de productes.
Taller bàsic per descobrir APP que permeten crear una llista de la compra, trobar receptes de cuina i escanejar productes per saber què estem menjant.
::Dijous 7 de novembre. De 10.30 h a 12.30 h
APPS vida quotidiana II: compres en línia.
Taller bàsic per aprendre a realitzar compres en línia, des d’un bitllet de tren fins a un producte o un servei.
XARXES SOCIALS
::Dijous 14 de novembre. De 10.30 h a 12.30 h
Introducció al TikTok.
Taller per conèixer el funcionament de l'aplicació i xarxa social TikTok que permet veure, crear i compartir vídeos de curta durada.