Disponible en línia fins AVUI divendres 31 de maig de 2024.
El documental del mes de maig es titula “MAMBAR PIERRETTE”, un film en versió original en bamileké, francès i pidgin (93 min.)
L’accés en línia segueix sent durant 15 dies (del divendres 17 de maig a divendres 31 de maig), per visualitzar el film gratuïtament amb el carnet de la Biblioteca. I el dimarts 28 de maig a les 19 Projecció presencial als SSTT Cultura (Major, 14). Entrada lliure
Com fer-ho? MOLT FÀCIL!
- Ompliu un breu formulari
- Després d’omplir i enviar-lo, visualitzareu a la pantalla l’enllaç al documental i la contrasenya d’accés
- Amb aquesta informació ja podreu accedir al film i visionar-lo tantes vegades com vulgueu
Recordeu que el documental, i aquest formulari, NOMÉS estaran operatius els dies previstos per a la visualització en línia: del divendres 17/05 al 31/05 de 2024 ambdós inclosos.
En cas de dubte, contacteu amb nosaltres per correu electrònic: bptarragona.cultura@gencat.cat
:: La història
Quan plou a Douala, l'aigua es desborda dels barrancs i s'estén pels carrers. La gent va a la seva, buscant qualsevol espai sec per poder posar-hi els peus. Mambar Pierrette, la nostra protagonista, buida amb resignació l'aigua que ha entrat a casa seva amb l'ajuda dels seus fills.
En arribar al seu taller de costura, situat en un barri marginal de la ciutat camerunesa, torna a començar el mateix calvari. L'inici del nou curs escolar és una època de molta feina per a la modista. Pierrette està esgotada, des de l'alba fins al vespre cus uniformes escolars. Però sempre treu temps per poder escoltar les preocupacions dels veïns i amics que passen per allà.
No és que ella no tingui les seves pròpies preocupacions: és mare de tres fills i amb un marit que es nega a contribuir a la llar, mai té suficients diners, els seus clients sempre li regategen el preu i la reparació de l’antiga màquina de cosir li costa una fortuna. Però aquests són inconvenients menors,comparatsambla desgràcia que liocorre. Els seus dies són llargs i densos, l'expectació dels seus fills és gran, però, permetrà la pluja de Douala que Pierrette els ofereixi una bella tornada a l’escola?
En sentit estricte, Mambar Pierrette és un llargmetratge; això no obstant, la directora, Rosine Mbakam, que té experiència com a documentalista, filma la quotidianitat de Pierrette com si fos un document de la vida real. El fet que la majoria dels actors no siguin professionals i s'interpretin a ells mateixos reforça la sensació d'autenticitat. Aquest és un drama real.
:: La direcció
Rosine Mbakam va créixer a Yaoundé, Camerun, en un barri popular que va nodrir la seva imaginació com a cineasta. Va treballar tres anys en la STV de Douala com a directora i productora, i més tard va ingressar en el INSAS, una escola de cinema belga.
El seu treball de graduació, You will be my ally, va ser un film molt notable. Va fundar la seva pròpia productora, Tândor Productions, i ha dirigit quatre llargmetratges documentals, que han estat seleccionats en els festivals de cinema més importants del món. També és professora i investigadora en el KASK de Gant.
El New Yorker la defineix com "una cineasta original de sensibilitat excepcional; una de les millors documentalistes de l'actualitat".