Disponible en línia fins al divendres 20 de desembre de 2024.
El documental del mes de desembre es titula “Un Nadal per a tothom”, un film en versió original en anglès. Gravat a Irlanda. (86 min.)
Projecció presencial als SSTT Cultura Tarragona (Major, 14), el dimarts 17 de desembre a les 19 h. Entrada lliure.
L’accés en línia té una durada de 15 dies (del divendres 6 al divendres 20 de desembre), i es pot visualitzar el documental gratuïtament amb el carnet de la Biblioteca.
Com fer-ho? MOLT FÀCIL!
- Ompliu un breu formulari
- Després d’omplir i enviar-lo, visualitzareu a la pantalla l’enllaç al documental i la contrasenya d’accés
- Amb aquesta informació ja podreu accedir al film i visionar-lo tantes vegades com vulgueu
Recordeu que el documental, i aquest formulari, NOMÉS estaran operatius els dies previstos per a la visualització en línia: del divendres 06/12 al 20/12 de 2024 ambdós inclosos.
En cas de dubte, contacteu amb nosaltres per correu electrònic: bptarragona.cultura@gencat.cat
:: La història
Som a la fi de novembre en una petit i tranquil poble irlandès. Les expectatives sobre la imminent temporada nadalenca estan creixent ràpidament. La gent compra arbres de Nadal, sona música festiva i alguns es barallen per comprar regals. Tot s'està tornant molt brillant i sorollós i, sobretot, excessiu i costós. Un Nadal per a tothom ens convida a un viatge emocional per la vida de cinc personatges mentre naveguen per dilemes personals desencadenats per aquesta aclaparadora època de l'any. Enmig de les seves lluites i vides quotidianes, descobrim històries d'extraordinària resiliència i humil valentia.
La pel·lícula explora així les complexitats més profundes que sorgeixen quan les expectatives xoquen amb la realitat. El resultat és un film social, ple d'humor però tenyit de tragèdia, que deixarà el públic qüestionant-se el veritable significat del Nadal.
:: La direcció
El cineasta Ken Wardrop es va educar en la National FilmSchool Ireland, on es va especialitzar en direcció de documentals. Els seus curtmetratges documentals s'han projectat en molts dels festivals més prestigiosos del món, inclosos els festivals de cinema de Clarmont i Sundance. El seu documental de graduació Undressing my Mother va guanyar el Premi de l'Acadèmia Europea al Millor Curtmetratge. També ha presentat retrospectives de curtmetratges en nombrosos festivals de cinema internacionals, inclosos NordiskPanorama, Dresden, Winterthur i Cork.
El primer llargmetratge documental de Ken, His & Hers, va rebre el Premi Mundial de Cinematografia en el Festival de Cinema de Sundance. La pel·lícula és una exploració tendra i poètica de les connexions humanes i es considera un documental irlandès fonamental.
L'afinitat de Ken per retratar les complexitats de les relacions humanes s'ha convertit en el segell distintiu del seu treball. Els seus documentals posteriors, Mom and Me i Making the Grade, van continuar explorant temes d'amor, família i connexió. A través de la seva lent, les interaccions i converses quotidianes adquireixen un significat profund i revelen veritats universals en moments quotidians de la vida.