Adreçats a majors de 55 anys.
La Biblioteca ofereix tallers presencials per tal d'iniciar i acompanyar els usuaris adults en l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.
L'oferta dels tallers ha anat evolucionant, des dels tallers d'iniciació a la informàtica i a Internet fins a tallers de temes més concrets, seguint les necessitats detectades en la societat actual.
L’ús generalitzat dels dispositius mòbils és evident i també la necessitat de formació en el seu funcionament. Per això us oferim un ampli ventall de tallers: els que us ensenyaran les funcionalitats bàsiques d’aquests dispositius; els que us donaran a conèixer eines per complementar els vostres viatges i excursions (Google Maps...); els que us mostraran com compartir continguts amb d'altra gent ("xarxes socials" com Instagram...); els que us permetran editar vídeos i fotografies... Ah! I no ens oblidem tampoc dels que voleu conèixer aplicacions d’hàbits saludables i dels preocupats per les moltes notícies falses “fake news”, que cada cop estan més presents a Internet.
Tots aquests tallers parteixen d’un nivell inicial i són de caire pràctic, de manera que els participants poden treure molt profit de les sessions. Cal que els assistents portin el seu telèfon mòbil iPhone o Android, o tauleta.
:: Inscripcions
Les places són limitades. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament enviant un correu a l'adreça electrònica a bptarragona.cultura@gencat.cat amb les dades (Nom complet, telèfon de contacte i codi de barres del carnet de biblioteques) o bé per telèfon al 977 240 331 en horari d’obertura de la Biblioteca.
Per tal de donar l'oportunitat a què més persones diferents es puguin inscriure, només us podreu apuntar a 2 tallers, en cas que us n'interessessin més, us posaríem en llista d'espera.
Les persones inscrites al taller que no assisteixin a alguna de les sessions, sense justificació, quedaran excloses a participar en propers tallers organitzats per la Biblioteca.
PROGRAMACIÓ
:: BÀSICS
:: Dijous 4 d'abril. De 10.30 h a 12.30 h
Funcions i configuració bàsiques del teu dispositiu mòbil
Taller bàsic per aprendre a fer servir i configurar el telèfon mòbil des de zero. Aprendrem les principals funcions del mòbil com encendre’l i apagar-lo i el panell de control (so, personalització de la pantalla, wifi...).
:: Dijous 11 d'abril. De 10.30 h a 12.30 h
Gestiona les apps i la memòria del teu dispositiu mòbil
Taller per aprendre a gestionar les aplicacions al dispositiu mòbil (instal·lació, desinstal·lació, notificacions) i a optimitzar el seu funcionament estalviant espai de memòria.
:: ATREVEIX-TE!
:: Dijous 18 d'abril. De 10.30 h a 12.30 h
Introducció al núvol. Guarda fitxers digitals per accedir des de qualsevol dispositiu
Taller per conèixer el concepte núvol (“cloud”) i identificar els seus principals usos i funcionalitats, explorant algunes de les eines més conegudes per desar i compartir en línia els nostres fitxers com Google Drive.
:: Dijous 25 d'abril. De 10.30 h a 12.30 h
Introducció a l’edició de fotografies amb el mòbil
Taller per descobrir tot un món d’aplicacions d’edició de fotografia per al mòbil. Repassarem les diferents aplicacions que hi ha, les seves característiques i farem servir una d’elles per editar les nostres fotografies.
:: Dijous 2 de maig. De 10.30 h a 12.30 h
Introducció a l’edició de vídeos des del mòbil
Taller on aprendrem a instal·lar i fer servir aplicacions bàsiques d'edició de vídeo amb el mòbil.
:: Dijous 9 de maig. De 10.30 h a 12.30 h
Cerca llocs i traça rutes amb Google Maps.
Activitat pràctica orientada a explorar les eines de geolocalització i aprendre a utilitzar les seves principals utilitats.
:: Dijous 16 de maig. De 10.30 h a 12.30 h
Introducció a l’Instagram
Taller per iniciar-se en l'ús de la xarxa social Instagram i les seves possibilitats. Alhora que aprenem a configurar el perfil per a fer-lo el més segur possible.
:: Dijous 23 de maig. De 10.30 h a 12.30 h
Introducció al Facebook.
Taller per iniciar-se en l'ús de la xarxa social Facebook i les seves possibilitats. Alhora que aprenem a configurar el perfil per a fer-lo el més segur possible.
:: FAKE NEWS. BENESTAR
:: Dijous 30 de maig. De 18 h a 20 h
Fake News, no et deixis enganyar!
Taller per aprendre a identificar les notícies falses, així com eines per detectar-les i verificar la informació que ens arriba.
:: Dijous 6 de juny. De 18 h a 20 h
APPs pel benestar físic i emocional
Taller per descobrir i aprendre a instal·lar i gestionar aplicacions de salut emocional i hàbits saludables.