AVUI a les 18.30 h. "Exigències del guió: #metoo al s. XVII" a càrrec de Miquel del Pozo. Lloc: SSTT de Cultura (C. Major, 14). Entrada lliure.

On millor que en una biblioteca per mirar les pintures i escultures que han nascut de la lectura? L'arquitecte i divulgador Miquel del Pozo ens oferirà tres conferències dedicades a obres d’art que tenen el seu origen en la literatura.
Es miraran pintures, dibuixos i escultures que tenen el seu origen en un text literari —una narració, una història, una seqüència de paraules amb un significat concret— que els artistes van haver de transformar (o millor dit traduir) en una imatge i, així, fer-les visibles. La imatge que neix de la paraula.
:: Dilluns 5 de desembre a les 18.30 h. Lloc: SSTT de Cultura (C. Major, 14)
Primer fou la paraula: la creació del món i la pintura
Se centrarà en aquelles obres d’art que, al llarg dels segles, han il·lustrat l’Evangeli. Es veurà com, a partir del mateix text sagrat, diferents artistes en diferents èpoques han posat l’accent en un punt o altre de la història, i com això ha donat, al traslladar-ho a una imatge, obres d’art diferents que tenen un origen literari comú.
:: Dilluns 12 de desembre a les 18.30 h. Lloc: SSTT de Cultura (C. Major, 14)
Tornar a néixer: la paraula que dona a llum a la imatge
Analitzarà com alguns artistes del Renaixement van voler recuperar les obres d’art de l’Antiguitat desaparegudes -que ja no existien- a partir de textos i descripcions de les mateixes que sí s’havien conservat. Mitjançant la paraula varen intentar tornar a la vida les pintures del passat.
:: Dilluns 19 de desembre a les 18.30 h. Lloc: SSTT de Cultura (C. Major, 14)
Exigències del guió: #metoo al s. XVII
Mirarà les diferents maneres com, al llarg de la història, s’han utilitzat els textos literaris per justificar imatges de dubtosa moralitat, on la dona era la principal perjudicada i com alguns artistes del passat varen reaccionar-hi en contra. Pura (per desgràcia) actualitat que trobem en obres del passat.
Miquel del Pozo Puig és llicenciat en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya i en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Compagina el seu exercici professional al seu despatx d’arquitectura, amb l’assaig i la reflexió teòrica en torn a l’art i l’arquitectura. En l’àmbit de la difusió cultural, és creador del projecte #MA140 (Mirar al Arte en Twitter), que ha traspassat l’espai virtual i s’ha fet presencial a través de conferències i sessions en diferents àmbits educatius i culturals. El 2019 va rebre el Premio Ciudad de Open House Madrid al millor ús de les xarxes socials.