Divendres 15 i 22 de novembre a les 11 h a la Biblioteca. Adreçat a públic adult. Places exhaurides
Des de les primeres civilitzacions, les persones han utilitzat la música com a eina per fer front a les malalties, alleujar el dolor i l'angoixa, regular l'estat d'ànim i enfortir vincles socials.
Són molts els estudis que analitzen les reaccions de les persones a la música, canvis bioquímics, cerebrals i físics que evidencien l'efectivitat de la música coma recurs terapèutic. Es distingeixen cinc àrees d'aplicació: la fisiològica, l’emocional, la cognitiva, la social i l’espiritual.
Us proposem un taller que, d’una manera pràctica i amena, us permetrà descobrir la música com una eina per viure millor.
Alex Carasol Ferrer
Màster en Musicoteràpia (2013) per la UPF i Ramón Llull, grau mitjà en música moderna i jazz (2010) del Conservatori del Liceu, i llicenciatura en Psicologia (2002) per la Universitat Rovira i Virgili. Actualment, treballa com a musicoterapeuta en salut mental al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i participa en els programes “Ritmes en Companyia” i “Matins d’Orquestra” d’Apropa Cultura a Barcelona.
Ha assistit a diversos cursos formatius, incloent “Rhythm to Recovery” i “Boomwhackers”, així com a formacions sobre facilitació de cercles de percussió i improvisació musical. Va ser ponent al V Congrés Nacional de Musicoteràpia (2014) amb una xerrada sobre musicoteràpia en centres penitenciaris i és soci i vocal de la Junta de l’Associació Catalana de Musicoteràpia (ACMT).
Places exhaurides