Taller de lectura i creació poètica amb Adrià Targa Ramos. Hivern 2025
Amb la col·laboració de l’Escola de Lletres.
Accedeix al taller
Adrià Targa Ramos (Tarragona, 1987) es va formar a la Universitat de Barcelona amb la llicenciatura de Filologia Clàssica, mentre publicava els seus primers llibres de poemes: L'exili de Constança (La gent del llamp / Cossetània, 2008) i Boques en calma (Edicions 62, 2011) amb el qual es va proclamar guanyador del premi Gabriel Ferrater de Sant Cugat. Des de llavors ha publicat altres títols com Ícar (Edicions Poncianes, 2015) i La plaquette Liorna (Els papers díscols, 2015). El 2020 va ser guardonat amb el premi Vicent Andrés Estellés de Burjassot per Canviar de cel, publicat el 2021. L'any 2024 ha guanyat el Premi de poesia Jocs Florals de Barcelona amb el llibre Acròpolis, publicat aquest mes de setembre. Col·labora amb alguns mitjans digitals i ha estat conductor de diversos tallers de poesia i creació literària a l'Escola de Lletres de Tarragona.
PROGRAMACIÓ:
:: GENER 2025
La vida amb un forat a dins
Aprofitant la publicació d’una extensa antologia de l’obra del poeta anglès Philip Larkin.
(1922-1985) a càrrec del traductor Marcel Riera, ens endinsarem en una de les veus més àcides i alhora emotives, però sense sentimentalismes, de la poesia anglosaxona del segle XX. Una poesia plena de mala bava i tendra alhora, que mai no deixa els seus lectors indiferents.
:: FEBRER 2025
Tantes mudes
Mireia Calafell (1980) va marcar un abans i un després a la poesia catalana amb aquest llibre de poemes d’amor i del cos, que inclou alguns poemes ja cèlebres i que, una quinzena d’anys després de la seva publicació, encara no ha perdut ni una engruna del seu vigor i de la seva solidesa expressiva. Un llibre que ens agafa de la mà i ens porta als nostres racons més íntims.
:: MARÇ 2025
Dels sons nets als sons bruts
Un petit viatge a través del sonet en els últims anys en llengua catalana. Buscarem autors contemporanis que s’hagin aventurat a refer a la seva manera aquesta composició clàssica de catorze versos, dues quartetes i dues tercetes, i veurem quins secrets s’amaguen sota una forma clàssica que, al capdavall, pot ser la més trencadora de les formes.