Les Metamorfosis d’Ovidi, obra cabdal de la literatura llatina, pou inesgotable d’històries que han deixat una gran empremta en la cultura occidental. Amb Raül Garrigasait, Roger Aluja i Georgina Rodríguez.
Les Metamorfosis d’Ovidi continuen inspirant avui en dia i ens acosten els mites grecollatins que han trenat la imaginació i la iconografia del nostre món i que encara avui dia perviuen en la nostra cultura i tradició, des de l’art plàstic al cinema passant pel món del còmic.
Ovidi va viure el final de la República romana i els inicis de l’Imperi i la seva obra reflecteix els temps que va presenciar. Enllestida poc abans de ser desterrat, es divideix en quinze llibres on hi descriu la creació i la història del món, fent servir com a fonts les tradicions mitològiques de Grècia i Roma. Hi podem llegir uns dos-cents cinquanta relats que dibuixen un món en constant transformació, des del caos originari de la creació de l’univers a l’estat de “pau i ordre” de la pax Augusta.
"Del mite a la poesia", amb Raül Garrigasait, és escriptor i hel·lenista (29/7/2021)
“Pervivència i influència de les Metamorfosis” amb Roger Aluja, professor, traductor i editor de la col·lecció Bernat Metge.
Podcast "La metamorfosis de Ovidio". Locos por los clásicos. (7 de maig de 2021)
Poemari «Pitó», explora l’episodi mitològic des del punt de vista de la serp.
Podcast de l'Estela Ocampo «El mite del rapte d’Europa a través de la pintura» (6 de juny de 2018)
Mite d'Aracne i Minerva, mite que va plasmar de manera força enigmàtica en un quadre Diego Velázquez a "Les filadores (o la faula d'Aracne)". En aquest enllaç trobareu l'obra comentada pel mateix Museu del Prado:
"Efecte Pigmalió" en l'àmbit psicològic, en aquest enllaç s'explica molt bé el mite i aquest efecte.