La Biblioteca Local aplega llibres, fulletons, revistes, dossiers de premsa... i materials diversos que tenen en comú informar sobre temes relacionats amb les comarques de Tarragona: des de la població fins a la història, passant pels resultats d'unes eleccions o bé referències i obres d'escriptors i personantges vinculats a les nostres comarques... A disposició dels lectors hi ha vora de 25000 registres bibliogràfics, la majoria dels quals, uns 4000 registres, corresponen a articles de revistes. 

Servei d'informació

Podeu utilitzar el servei de referència virtual Documenta't a la Secció Local per fer preguntes i consultes referents a les comarques de Tarragona i també per a la recerca de fons local. 

Per qualsevol altra informació d'àmbit local, consulteu el bloc BPT & TGN: cultura i patrimonis

Descripció del Fons   

Llibres i fulletons   
Una gran part són a les prestatgeries de la secció i la resta als dipòsits en raó del seu caràcter patrimonial. Hi ha també fons de consulta i fons, format per exemplars duplicats, en préstec.  

Articles de publicacions periòdiques i altres buidats 
Estan entrats al catàleg  ARGUS  com a registres bibliogràfics independents. Hi trobem articles de publicacions periòdiques editades per centres d'estudi, alguns capítols de monografies i, també, comunicacions i ponències publicades en actes de congressos. A través de la consulta del nostres catàlegs es troba la referència concreta al llibre, a la revista, al recull o al diari en què han estat publicats. 

Dossiers de Premsa
Entre els anys 1987 i 1997 es van elaborar dossiers de premsa, tant local com nacional, a base de fotocòpies de notícies sobre temes d'actualitat de les nostres comarques (centrals nuclears, indústria petroquímica, producció de fruits secs...).
A partir de 1998 es va posar en funcionament la Base de dades de premsa local i comarcal, hereva d'aquells primers dossiers, ja que s'hi mantenen els temes considerats d'interès. La base de dades és referencial, i a partir dels 2005 es poden consultar les notícies a temps complet.  

Revistes
Es disposa d'un fons de més de 2000 títols de publicacions periòdiques publicades des de 1897 a les nostres comarques. Són de tota mena: butlletins interns d'entitats, premsa política, revistes satíriques, butlletins municipals, revistes escolars... Ho podreu trobar tot al catàleg.  

Data d'actualització:  16.03.2017