Accés al contingut Accés al menú de la secció

Dimecres, 15 de juny de 2016

Cicle 'Tardes d'estiu amb Shakespeare'. Del 12 de juny al 16 de juliol 2016.

Dimarts, 5 de juliol de 2016 a les 18.30 h . Lloc: a la Biblioteca. XERRADA "Shakespeare i el cinema: mil i una versions", a càrrec del director Raül Contel. Col·laboració amb ONCE Tarragona i Teatres Tarragona.


Shakespeare

William Shakespeare una icona de la literatura universal400 aniversari de la seva mort

Són molts els que consideren a William Shakespeare el millor escriptor de tots els temps pel seu enginy. Moltes de les seves obres han estat traduïdes a les principals llengües i les seves peces dramàtiques continuen representant-se per tot el món. Plantegen conflictes universals i els seus personatges s’han convertit en un mirall de la condició humana.  Pel que fa al llenguatge, moltes cites de les seves obres han passat a formar part de l’ús quotidià, tant en anglès com en altres llengües.

Per aquest estiu i amb motiu de la seva efemèride us fem una proposta d’activitats sobre el dramaturg anglès, que posen de relleu com han perdurat en el temps les seves creacions i les múltiples adaptacions –literàries, cinematogràfiques i teatrals- que se n’han fet. Us convidem a que seguiu la programació que conté una oferta per a un públic molt ampli i que inclou dues pel·lícules, una d’elles amb audiodescripció, club de lectura i tertúlies amb especialistes del món literari, teatral i del cinema.

PROGRAMACIÓ D'ACTIVITATS 

Dijous, 16 de juny de 2016 a les 18 h. Lloc: seu ONCE Tarragona (Rambla Vella, 10)
CINEMA. Shakespeare in love (1998). Amb audiodescripció.
Dirigida per: John Maden. Guionistes: Marc Norman i Tom Stoppard. Protagonistes: Joseph Fiennes, Gwyneth Paltrow, Judi Dench, Geoffrey Rush.
Sinopsi: Londres, 1593, regnat d'Isabel I Tudor. William Shakespeare, jove dramaturg de gran talent, necessita urgentment posar fi a la mala ratxa per la qual està passant la seva carrera. Per mes que ho intenta i, tot i la pressió dels productors i dels amos de sales de teatre, no aconsegueix concentrar-se en la seva nova obra: "Romeo i Ethel, la filla del pirata". El que Will necessita és una musa i la trobarà a la bella Lady Viola, amb la qual manté un romanç secret.

Diumenge, 19 de juny de 2016 a les 18 h. Lloc: al Teatre Metropol.
TEATRE. Somni d'una nit d'estiu.
Direcció: Miquel Àngel Fernàndez. Traductor: Salvador Oliva. Amb: Josep M. Tuset, Viviana de Salvador, Josep M. Piñol, Jesús Calvo, Anna Plaza, Alberto Esparza, Robert Rodríguez, Marta Antolín, Jordi Reverté, Cristina Masdeu i Òscar Solé.
Somni d’una nit d’estiu (1595) és la primera obra mestra que va escriure Shakespeare. Una trama elaborada, la força poètica i la riquesa de personatges la fan enginyosa i excepcional. Amb aquest tercer treball conjunt, Fabulae Tarraconenses i el director Miquel Àngel Fernández, volem afegir-nos a la commemoració del 400 aniversari de la mort de William Shakespeare, que va esdevenir un 23 d’abril de 1616 a Stratford-on-Avon. És per aquest motiu que hem passat de la tragèdia a la comèdia i es canvia la Roma mítica de Juli Cèsar o Titus Andrònic per una Atenes eclèctica, divertida i màgica reinventada per Shakespeare.

Dilluns, 20 de juny de 2016 a les 18.30 h. Lloc: a la Biblioteca. 
TERTÚLIA amb Miquel Àngel Fernández, dramaturg i director de la posada en escena de Somni d'una nit d'estiu Fabulae Tarraconenses
La Biblioteca us pot proporcionar el llibre El Somni d'una nit d'estiu. Arola. 2014.

La celebració del casament entre el duc d'Atenes i la reina de les Amazones és imminent. Tota la ciutat està de festa, excepte Hèrmia i Lisandre, dos enamorats que semblen condemnats a separar-se perquè el pare de la noia vol casar la seva filla amb un altre jove. La mateixa nit en què un grup d'artesans es reunirà al bosc per assajar una tragèdia en honor de les esposalles reials, la parella d'enamorats també s'endinsarà en aquests paratges per intentar fugir de les imposicions socials, però els seguirà Demetri, el pretendent oficial de la noia, que al seu torn serà perseguit per Helena, la seva antiga promesa que continua bojament enamorada d' ell...

Dimarts, 5 de juliol de 2016 a les 18.30 h . Lloc: a la Biblioteca.
XERRADA ' Shakespeare i el cinema: mil i una versions', a càrrec del director Raül Contel
Xerrada sobre les múltiples adaptacions al cinema de l'obra shakesperiana.

Dijous, 7 de juliol de 2016 a les 18 h. Lloc: a la Biblioteca.
CINEMA. Júlio César (1953).
Dirigida per Joseph L. Mankiewicz. Intèrprets: Marlon Bando, Louis Calhern, Deborah Kerr, James Mason, Greer Garson, John Gielgud, Edmond O'Brien, George Macready, Michael Pate, Richard Hale, Michael Ansara, Alan Napier, John Hoyt, Ian Wolfe, Rhys Williams.
Sinopsi: Acabada la guerra civil entre Cèsar i Pompeu (49-46 a. C.), Cèsar es converteix en dictador vitalici i concentra en la seva persona tots els poders fent desaparèixer, així, la República. L’any 44 a. C.,  Cassi i Brutus, dos nobles romans defensors a ultratge de les llibertats republicanes, encapçalen una conjura contra el dictador que trobarà el desenllaç en el coneguts idus de març.

Dimarts, 12 de juliol a les 18.30 h . Lloc: a la Biblioteca.
TERTÚLIA: Shakespeare, l'actualitat dels clàssics: literatura popular i televisió a càrrec de Francisco Lorenzana, autor de 50 razones para amar a Shakespeare
Una tertúlia on es parlarà de la influència de Shakespeare a la literatura de gènere. (novel·la negra, fantasia, ciència ficció, terror, romàntica) i també a la televisió, especialment sobre algunes sèries que han esdevingut molt populars.


 
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 3

 

Destaquem