Accés al contingut Accés al menú de la secció

Dimarts, 03 de gener de 2017

'Supervivència de postguerra: el cas de Tarragona' a càrrec d’Ester Magriñà Lozano, historiadora.

Dijous 19 de gener, a les 19 h a la Secció local. Coorganitza: Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona


GuerraCivil

Ester Magriñà és autora d’un estudi històric de la Tarragona de la postguerra civil que l’any 2003 va guanyar el Premi d’Investigació del Consell Comarcal del Tarragonès. L’autora ens endinsarà al primer franquisme, a la societat tarragonina dels anys quaranta i al dia a dia de la gent. Constararem la realitat de la pobresa dels ciutadans, la importància d’aconseguir queviures, dels aprovisionaments de l’oli, del blat al costat del mercat negre i de l’estraperlo. Veurem també la quotidianitat dels represalitats, la importància de deslliurar-se de les denúncies i també de poder aconseguir avals. Tot plegat sota un nou règim que imposa la seva supremacia al marge de les necessitats i de la realitat de Tarragona.

Ester Magriñà va néixer a Reus, és historiadora i museològa i compta amb un important nombre de publicacions moltes d’elles centrades a les comarques del Camp de Tarragona. Actualment és directora del Museu d’Alcover i tècnica en gestió cultural i patrimonial de la vila d’Alcover. Així mateix és doctora en història per la Universitat Rovira i Virgili, màster en Museografia Didàctica per la Universitat de Barcelona i professora col·laboradora dels Estudis d’Àsia Oriental a la Universitat Oberta de Catalunya.

L’acte forma part del cicle ' 15 de gener de 1939: el final de la Guerra civil a Tarragona ' coordinat per l’Ajuntament de Tarragona - Servei d’Arxiu i Documentació Municipal


 
1 | 2 | 3 | 4   Següent > Total pàgines: 4

 

Destaquem