Accés al contingut Accés al menú de la secció

Dimecres, 14 de setembre de 2016

"A good american. El preu de la nostra seguretat". El Documental del Mes. Setembre 2016

Dilluns 26 de setembre a les 18:30 hores a la Secció Local de la Biblioteca torna "El Documental del Mes". Versió original en anglès subtitulada en català. Entrada lliure


A good american

En Bill Binney és un criptògraf que treballava per l’Agència de Seguretat Nacional (NSA) des del 1997 com a director tècnic i analista de dades. Va ser el creador de Thin Thread, un sofisticat programa de recopilació de dades capaç d’aportar pistes sobre activitats terroristes. La clau de Thin Thread era que, a diferència del sistema utilitzat pel govern nord-americà, integrava mesures de seguretat que evitaven els mètodes massius i indiscriminats de vigilància, denunciats anys més tard per Edward Snowden. Per què es va suprimir aquest programa? Qui hi havia darrera?
A Good American. El preu de la nostra seguretat és, en primer lloc, una pel·lícula sobre la moral. Ens parla de la seguretat invisible als ulls del ciutadà. Però què passa si aquest aparell comet errors per motius econòmics? A quin preu hem de pagar el nostre dret com a ciutadans a ser protegits? En quin moment decidim a reduir la nostra llibertat per sentir-nos més segurs?.

EL DIRECTOR
Friedrich Moser va néixer el 1969 a Àustria. És llicenciat en història i estudis germànics per la Universitat de Salzburg. La seva carrera professional va començar com a periodista de televisió a Itàlia. El 2001 va fundar la productora de cine i televisió Blue+Green Communication.

El documental del mes és la prolongació del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona al llarg de l’any i el territori. Va néixer el 2005 amb l’objectiu d’apropar els documentals als espectadors més enllà de les ocasions puntuals que ens brinden els festivals.

Aquesta és una activitat que promou el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i s’emmarca dins el Ple pel Català al Camp de Tarragona.


 
1 | 2 | 3 | 4   Següent > Total pàgines: 4

 

Destaquem