Accés al contingut Accés al menú de la secció

Dimecres, 25 de març de 2015

El Festival Dixieland a la Biblioteca

Dissabte 28 de març a les 12 h Audició de jazz en família. Entrada lliure


Dixieland

Arriba la 21a edició del Festival Internacional Dixieland de Tarragona que se celebrarà del 25 al 29 de març a la ciutat.

Com cada primavera, la Biblioteca es prepara per acollir activitats musicals i també per oferir-vos tot el material relacionat amb el gènere jazzístic que disposem al nostre fons bibliogràfic, musical i cinematogràfic.

A més a més del dixieland, enguany el Festival ens ofereix altres estils que s’hi relacionen, com són el bugui-bugui, el swing i el rythm & blues.

Encapçala la programació el concert inaugural amb The Original Glenn Miller Orchestra que portarà a la ciutat una de les bandes americanes més representatives del llegat del trombonista estatunidenc.

El dia abans del concert, la Biblioteca oferirà la projecció de la pel·lícula The Glenn Miller Story (Música y lágrimas), dirigida per Anthony Mann l’any 1953. L’actor James Stewart es posa en el paper del músic per apropar-nos al món del swing. La pel·lícula guanyà l’Oscar al millor so i comptà amb la participació de músics rellevants com Louis Armstrong.

Per als més petits, la Biblioteca acollirà una audició de jazz en família de la mà dels músics Amadeu Casas i Victor Puertas. El petit John, o la geografia de la música negra és un viatge cap al món del jazz a través dels instruments, els ritmes i les cançons. Un viatge imaginari pels Estats Units, bressol del jazz, que parteix de Nova Orleans (interpretant temes rurals) cap a Texas i la West Coast (on s’incorpora el swing i el jazz), passant per Memphis (amb temes més rítmics i Jug Bands) per acabar a Chicago, la ciutat industrial del nord, punt final del trajecte.

Durant l’audició es podran sentir diferents instruments: l’harmònica, el kazoo, el dobro, la guitarra, el piano...

A més a més d’aquestes dues activitats, a l’Aparador musical d’aquest mes de març hi destaquem la nostra secció de música dixieland. Un petit oasi d’aquest estil musical per a tots els fans del ritme de Nova Orleans.

Hi podreu trobar grups d’arreu del món provinents de la donació de discos que ens va fer l’organització del festival l’any 2009. 

Els músics i formacions protagonistes de la programació d’aquest 2015 quedaran recollits a la Zona Dixie: un nou espai acondicionat a la secció de música per tal de donar-vos-els a conèixer: la Bandarra Street Orkestra, Bernat Font Trio, Biel Ballester Trio, O sister!, Wax and Boogie... entre altres.

I per saber-ne més, només caldrà que doneu un cop d’ull a la nova edició de la guia El Festival Dixieland a la Biblioteca, que amb una selecció de discos, llibres, pel·lícules i documentals que us ajudaran a aprofundir en l’apassionant món del jazz.

Preparats per portar el ritme?  A la Biblioteca us ho posem fàcil!


Actualitat Dilluns, 30 de març de 2015

 
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 13