Accés al contingut Accés al menú de la secció

Divendres, 25 de setembre de 2015

Llibres premiats. Dos Pinisolers. Setembre - Novembre 2015. Clubs de lectura

Dilluns 5 d'octubre a les 19 h a la Biblioteca. Trobada Trobada amb Salvador Company per comentar amb els lectors Sense fí, la seva novel·la premiada enguany


Premis literaris

En ocasió de la celebració de la  25ª convocatòria del Premi de novel·la Pin i Soler, la Biblioteca Pública de Tarragona i la Casa de les Lletres de l’Ajuntament de Tarragona  es proposen donar rellevància al Premi i promoure’n la lectura a través d’un cicle de lectura que s’acompanya de la presència dels autors, conferències, i altres activitats.

En el marc dels clubs de lectura de la Biblioteca es presenta la proposta de Llibres premiats. Dos Pinisolers en què es preveu llegir la novel·la premiada enguany, Sense fi, de Salvador Company i la novel·la guanyadora l’any 2005, Terres de lloguer, d’Antoni Pladevall. Com a activitats complementàries a les lectures hi haurà dues trobades amb els autors respectius, a més de la realització de la ruta literària de Pin i Soler, l’exposició commemorativa dels 25 anys i una conferència sobre els premis a càrrec de Joan Cavallé.

Es comptarà amb la col·laboració de l’ Associació de Professionals i Estudiosos dela Llengua Catalana (APELLC) i de l’ Escola de Lletres de Tarragona.

PROGRAMACIÓ:

Exposició 25 PiniSolers, amb motiu de la 25ª convocatòria del Premi Pin i Soler.  Des del dimarts dia 1 de setembre al dilluns 19 d’octubre a la Biblioteca.

En el marc de la Setmana del Llibre en Català (avinguda de la Catedral, Barcelona) el diumenge dia 13 de setembre a les 11 h es presenta (a la Plaça de la Paraula) la novel·la premiada Sense fi, a càrrec de càrrec de l'autor amb periodistes especialitzats.  I a les 7 de la tarda es presenta a Tarragona a la Casa Canals (carrer d'en Granada, 11). Presentarà l'acte l'alcalde de la ciutat i hi intervindran l'escriptor Xulio Ricardo Trigo, l'editora Rosa Rey, el president del Gremi de Llibreters Pitu Rovira, a més de l'autor. Durant l'acte se sortejaran alguns exemplars del llibre entre els assistents. L'endemà, dia 14 de setembre a Tarragona hi haurà una ruta de l'autor amb un recorregut per mitjans de comunicació i visita a llibreries.  

Els dies 16, 19, 20 i 24 de setembre. Ruta literària Pin i Soler de la mà de l’APELLC i Imaginautes Serveis Culturals i que transcorre per set indrets de la ciutat de Tarragona descrits en la trilogia novel·lística de Pin i Soler (La família dels Garrigas, Jaume i Níobe), que retrata la Tarragona del segle XIX.

Cada dia a les 19 h, excepte el dia 19, que serà a les 12 del migdia. No cal inscripció prèvia, serà al mateix moment del pagament (8 euros) al punt de trobada (Portal del Roser). Més informació sobre la ruta: http://www.imaginautes.cat/ruta-pin-i-soler.html

DIUMENGE 13 de setembre a les 7 de la tarda a Casa Canals: Presentació i recepció del premi Pin i Soler. Intervindran Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, l'autor, en Salvador Company, l'escriptor Xulio Ricardo Trigo, el president del Gremi de Llibreters Pitu Rovira i l'editora Rosa Rey. 

DIJOUS 1 d’octubre a les 7 de la tarda a la Biblioteca: Conferència Passat, present i futur del Premi Pin i Soler a càrrec de Joan Cavallé sobre els 25 anys de Premis Pin i Soler.

DILLUNS 5  d’octubre a les 7 de la tarda: Trobada amb Salvador Company per comentar amb els lectors Sense fí, la seva novel·la premiada enguany.

DIMARTS 13 d’octubre a les 7 de la tarda: Compartim la lectura. Comentari de l'obra. Els lectors del club comenten l'obra Sense fi.

DIMARTS 3 de novembre: Trobada amb Antoni Pladevall per comentar amb els lectors Terres de lloguer, la seva novel·la premiada el 2005.

DILLUNS 9 de novembre a les 7 de la tarda: Compartim la lectura. Comentari de l'obra. Els lectors del club comenten l'obra Terres de lloguer.

 


Actualitat Dimarts, 06 d'octubre de 2015

 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6   Següent > Total pàgines: 12