Accés al contingut Accés al menú de la secció

Dimecres, 27 de juliol de 2016

Passeig Literari per la Zona Marítima d'Olga Xirinacs

Dijous 8 de setembre a les 18.30 h Punt de trobada a la Biblioteca. Un recorregut descriptiu i paisatgístic pels escenaris de la novel.la


Xirinacs

Olga Xirinacs és nascuda a Tarragona, en una casa vora el mar.
El mar ha condicionat tota la seva obra, cosa que es fa molt evident en aquesta novel·la Zona marítima que va guanyar el Premi Ramon Llull, l’any 1986.
La novel·la recull el temps viscut de quatre protagonistes que viuen a la costa. Dos homes, que es mouen des del port a les platges buscant la feina dura de cada dia, entre la misèria i la sordidesa, a recer d’una barraca de pedra i dues noies que viuen vora la platja, treballen, investiguen, s’estimen i troben la vida i la mort.
Els paisatges són la platja, el port, el Serrallo i el cementiri dels Jans, on són enterrats els tripulants dels vaixells estrangers. Es tracta d’una novel·la eminentment descriptiva i paisatgística. A través de la veu del narrador, se’ns transmeten les sensacions de cada lloc fins a detalls mínims.
La platja és un espai de llibertat. Però hi ha interessos ocults: droga i sexe fan la seva aparició nocturna.  Al cementiri marí, dit “El fossar del Jans”, són enterrats els tripulants  dels vaixells estrangers. La por s’espera allà com una papallona fosca arrapada a la pedra. Després, ni el temps ni la distància poder fer oblidar la mort.

El Passeig comença amb un audiovisual per contextualitzar l’obra de l’escriptora. A continuació, es realitzarà l’itinerari recorrent alguns dels espais de la novel·la Zona marítima
És recomanable portar calçat còmode.

Organitzen : Biblioteca Pública de Tarragona i Impuls de la Lectura Tarragona

Inscripció prèvia a la Biblioteca, per telèfon 977 240 331 o per correu electrònic a bptarragona.cultura@gencat.cat 


 
1 | 2 | 3 | 4   Següent > Total pàgines: 4

 

Destaquem