Accés al contingut Accés al menú de la secció

Dimarts, 10 de maig de 2016

"K2. Tocant el cel". El documental del mes. Maig 2016

Divendres 27 de maig a les 18'30 h a la Secció Local de la Biblioteca. Versió original en anglès i polonès, subtitulada en català. Entrada lliure


K2

L’estiu del 1986 gairebé una desena d’expedicions de tot el món es van trobar a la base del K2 per escalar la muntanya a través de la ruta d’ascens més complicada, per on molt poques persones havien aconseguit arribar al cim. “Nou expedicions atacaven la muntanya simultàniament. Potser això no li va agradar a la muntanya, i s’hi va tornar amb tota la seva força”. 13 escaladors van perdre-hi la vida. Molts d’ells van ser enterrats a la muntanya, d’altres encara no s’han recuperat els seus cossos. Des de llavors, l’estiu de 1986 al K2 és conegut per tots els alpinistes com “l’estiu negre”.

Ara, 30 anys després, la directora i alpinista Eliza Kubarska reuneix 4 dels fills d’aquests alpinistes que varen perdre la vida el tràgic estiu de 1986: la Hania, en Lukasz, la Lindsey i en Chris emprendran un viatge emocionalment difícil al camp base del K2, el lloc on rauen els seus familiars enterrats. Un exercici de valentia que els forçarà a plantar cara al seu passat i a entendre què va forçar als seus pares o mares a deixar-ho tot i assumir els riscos que comportava una expedició tant perillosa com aquella.

K2. Tocant el cel és el retrat psicològic de quatre fills d’alpinistes que busquen respostes a les preguntes que s’han plantejat sempre per calmar el dolor provocat per l’absència dels seus familiars. Un volta de torn més al cinema de muntanya amb un fort component emocional.

LA DIRECTORA
Eliza Kubarska és documentalista i alpinista. Entre les seves obres destaquen les multipremiades What happened on Pam Island, rodada a Groenlàndia, i Walking Under Water, sobre la tribu Badjao, una comunitat nòmada en perill d’extinció que viu a les aigües del sud-est asiàtic, que va guanyar una Menció Especial del Jurat al prestigiós festival canadenc Hot Docs.

El documental del mes és la prolongació del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona al llarg de l’any i el territori. Va néixer el 2005 amb l’objectiu d’apropar els documentals als espectadors més enllà de les ocasions puntuals que ens brinden els festivals.

Aquesta és una activitat que promou el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i s’emmarca dins el Ple pel Català al Camp de Tarragona.


 
1 | 2 | 3 | 4   Següent > Total pàgines: 4