Accés al contingut Accés al menú de la secció

Dijous, 24 de novembre de 2016

Llibres premiats. Dos Pinisolers

Setembre - Desembre 2016. [CICLE DEL CLUB DE LECTURA]. Dimarts 13 de desembre a les 19'00 h a la Biblioteca. Conferència: "Una ciutat de novel·la" a càrrec de Joan Cavallé, amb exemples de com diferents escriptors han convertit la ciutat de Tarragona en matèria novel·lesca..


Portada d'"Eren ells" de Carles Rebassa

La Biblioteca Pública de Tarragona i la Casa de les Lletres, també de Tarragona, amb la col·laboració de l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) i de l’Escola de Lletres de Tarragona, es proposen donar rellevància al Premi Pin i Soler de novel·la i promoure’n la lectura a través d’un club de lectura que s’acompanya de la presència dels autors, conferències, junt a altres activitats.

La proposta que us oferim enguany preveu llegir la darrera novel·la premiada, Cavallers dins la tempesta, de Carles Rebassa, que té el títol definitiu d’Eren ells; i l’obra guanyadora de l’any 1998, Dies a la ciutat, de Jordi Tiñena. Hi haurà dues trobades amb els autors respectius i una conferència sobre la presència de la ciutat de Tarragona a la novel·la. I, com a activitat complementària, noves edicions de la ruta Pin i Soler per diferents indrets de la ciutat.

PROGRAMACIÓ

Dimarts 13 de setembre a les 20'00 h a la Casa Canals (c/ d’en Granada, 11) 
Presentació i recepció del darrer premi Pin i Soler. Hi intervindran Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, l’autor, Carles Rebassa, els escriptors Jordi Puntí i Albert Ventura, el president del Gremi de Llibreters de Tarragona, Pitu Rovira, i l’editora, Rosa Rey. 

Dies 17, 18, 20 i 24 de setembre
Ruta literària Pin i Soler de la mà de l’APELLC i Imaginautes Serveis Culturals, que transcorre per set indrets de la ciutat de Tarragona descrits en la trilogia novel·lística de Pin i Soler (La família dels Garrigas, Jaume i Níobe), que retrata la Tarragona del segle XIX.
Cada dia a les 19 h, excepte el dia 18, que serà a les 12 del migdia. No cal inscripció prèvia, serà al mateix moment del pagament (8 euros) al punt de trobada (Portal del Roser). Més informació sobre la ruta: http://www.imaginautes.cat/ruta-pin-i-soler.html

Dilluns 24 d’octubre a les 19'00 h a la Biblioteca 
Trobada amb Carles Rebassa per comentar amb els lectors Eren ells, la seva novel·la premiada enguany.
Carles Rebassa (Palma, 1977) ha guanyat el Pin i Soler amb la seva primera novel·la. Anteriorment, Rebassa s’ha donat a conèixer per actuacions com a rapsode de la mà, a l’espectacle Un home reparteix fulls clandestins, amb Toti Soler, i també Deu catalans i un rus, amb Toti Soler i Ester Formosa. A Tarragona va trepitjar l’escenari del teatre Metropol, de la mà del cantautor tarragoní Josep Romeu, amb un espectacle poètic musical Infinits universals. L’obra guanyadora tracta de la recerca de la identitat en el pas de l’adolescència a la joventut, i està escrita amb un excel·lent domini lingüístic i una narració àgil.  

Dimarts 25 d’octubre a les 19 h a la Biblioteca
Compartim la lectura. Comentari de l’obra. Els lectors del Club comenten l’obra Eren ells.  

Dimarts 15 de novembre a les 19 h a la Biblioteca
Trobada amb Jordi Tiñena per comentar amb els lectors Dies a la ciutat, la seva novel·la premiada el 1998.
Jordi Tiñena (Barcelona, 1955) escriptor reconegut que ha guanyat importants premis com el ja citat Pin i Soler, el ciutat d’Alzira o finalista del Carlemany de Novel·la. Doctor en Filologia Catalana, al llarg de la seva trajectòria ha treballat la novel·la històrica, ha adaptat clàssics per al seu ús escolar i ha publicat un bon nombre de novel·les, les darreres Un gos suïcida (2012) i la novel·la Un dia en la vida d'IshakButmic (2014).

Dimarts 22 de novembre a les 19 h a la Biblioteca
Compartim la lectura. Comentari de l’obra. Els lectors del Club comenten l’obra Dies a la ciutat.  

Dimarts 13 de desembre a les 19 h a la Biblioteca
Conferència. Una ciutat de novel·la a càrrec de Joan Cavallé, amb exemples de com diferents escriptors han convertit la ciutat de Tarragona en matèria novel·lesca.
Joan Cavallé (Alcover, 1958) és novel·lista, dramaturg i traductor. Treballa com a gestor cultural. Entre novel·les i peces de teatre compta amb uns vint volums publicats, i també ha estat traductor d’obres de Samuel Beckett, Radigueti Maupassant. Ha rebut prestigiosos premis com el Crítica Serra d’Or de Teatre i la seva darrera novel·la porta per títol Els arbres no es podien moure (2015) ha rebut una molt bona acollida.


 
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 3

 

Destaquem