Accés al contingut Accés al menú de la secció

Dimecres, 17 d'agost de 2016

La Ciutat a cau d'orella, cinc anys de llegendes urbanes a Tarragona

Dimecres 28 de setembre (19'00 h). Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura (c/ Major, 14)


Ciutat a cau d'orella, llegendes urbanes

Organitzen: Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona; Biblioteca Pública de Tarragona, Escola de Lletres de Tarragona; i Arxiu de Folklore de la Universitat Rovira i Virgili. Aquest darrer any 2015 ha comptat amb la participació del Departament d’ Ensenyament, concretament a través del Programa Impuls a la Lectura (ILEC).

El 28 de setembre volem celebrar amb vosaltres els cinc anys de Llegendes La ciutat a cau d’orella que s’ inicià la tardor de l’ any 2012 a Tarragona, i que recentment ha estat premiat com a bona pràctica. És un cicle que aplega la història oral en un seguit de propostes que contenen des d’activitats lúdiques, participatives i nocturnes fins a plantejaments més tècnics i reflexius. Tot plegat per donar forma i paraules a la Tarragona de tots i totes, la que construïm amb el nostre dia a dia.

L’acte que estarà conduït per Ricard Lahoz, periodista i director del Fet a Tarragona, comptarà amb una talula d’experts: Pep Montes, gerent de l’ ACELLEC (Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura) i impulsor del banc de pràctiques en polítiques de joventut. Rosa M. Codines, inspectora al Departament d’Ensenyament dels centres de la ciutat de Tarragona, responsable de l’equip de Llengua, interculturalitat i cohesió social (LIC) . A l’actualitat presideix Òmnium Cultural del Tarragonès. Carme Oriol, catedràtica del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili on imparteix docència d’etnopoètica i folklore. Dirigeix la revista Estudis de Literatura Oral Popular/Studies in Oral Folk Literature. Com a responsable de la unitat de recerca Arxiu de Folklore de la URV ha impulsat la creació d’un portal de bases de dades especialitzades consultables en línia (RondCat, BiblioFolk i ArxiuFolk). 

La celebració estarà amenitzada pel grup (H)istrionis Teatre de TEATRE JOVE, Agus Farré acompanyat per la música amb serra de Txiqui Artworks. Es podran escoltar llegendes en veu alta i un breu recorregut al passat i al futur del projecte. 


 
1 | 2 | 3 | 4   Següent > Total pàgines: 4

 

Destaquem