• Imprimeix

Activa't

La lectura és la nostra font d'inspiració. Cada mes programem activitats per a fomentar la lectura compartida i en família, creant experiències que motiven la imaginació i la creativitat.

Podeu sol·licitar rebre les activitats de la biblioteca per correu electrònic :
Heu de fer la petició a: bptarragona.cultura@gencat.cat, tot indicant les vostres dades personals (nom, cognoms, codi de barres del carnet de la Biblioteca), l'adreça electrònica on vulgueu rebre la programació i quines activitats us interessa rebre.
També podeu demanar la butlleta al taulell de préstec de la Biblioteca.

 

Des del 2008 programem una sessió de ballmanetes mensual per a infants  fins a 3 anys acompanyats d’un adult. Des d’espectacles de titelles de petit format, a sessions de cançons i jocs de falda, contes musicals, etc. conduïts per narradors especialitzats en aquestes franges d’edat.

Gràcies a aquestes sessions des de ben petits els nens i els pares es familiaritzen amb els contes, el llenguatge oral i s’inicien en l’ús de la biblioteca i en compartir espais i materials

Els més petits, a la Sala infantil, trobaran els seus contes a la secció anomenada “Bebeteca”, també disposem d’un fons audiovisual format per cds i dvds i també tenim revistes infantils. Per als pares us oferim una secció anomenada “Pares i fills” amb llibres i revistes al voltant de la infància.

Sessió de Ballmanetes

Agus Farré

 

Sessions mensuals de contes per a tots els públics que volen donar a conèixer i recuperar els contes de tradició oral: rondalles i llegendes que formen part del nostre patrimoni. Des de les històries més properes recollides per folkloristes de l'àmbit català com són Antoni M. Alcover, Enric Valor, Joan Amades, Valeri Serra Boldú, Cels Gomis... fins a les d’altres cultures més allunyades a la nostra. Retrobem el plaer d’escoltar i imaginar.

Aquestes sessions es complementen amb dos centres d’interès al voltant de les rondalles i les llegendes que trobareu a la Sala infantil.

Hem elaborat diferents guies per a donar a conèixer el nostre patrimoni rondallístics entre els nostres lectors. Les trobareu clicant aquí

Sessió de rondalles

Sílvia Palazón


Des de l’any 2011 una sessió de contes mensual en anglès per aprendre anglès tot escoltant un conte. Les sessions s’adrecen a diferents franges d’edat i nivells i van acompanyades d’un petit taller. Aquestes sessions es complementen amb el fons de contes, revistes i novel·les en anglès per a totes les edats i nivells.

Magic Tea


Òperes, contes musicals, maletes musicals...
Des de l’any 2011 cada primavera organitzem conjuntament amb l’Escola i Conservatori de Música a Tarragona un cicle de contes per difondre la música.

2011. “Mozart, un petit i gran geni”

2012. “Els mosqueters al convent”, òpera amb l’Aula de Cant

2013. “Hänsel und Gretel”, conte musical amb l’Aula de Cant

2014. “El Sostingut Tossut”, conte musical amb el Departament de Piano

2015. “Madlenka”, conte musical amb el Grup de Percussió de nivell Elemental

2016. “Florinda la vaca pallassa”, conte musical amb el Grup de Trombons i alumnes de novell elemental

2017. “El rei del vent”, conte musical amb els alumnes de vent fusta i metall

També preparem nou bosses musicals amb contes, llibres i música  per tal que en puguin gaudir els alumnes i les seves famílies des del mes de febrer fins el mes de juny.

Al compàs dels Contes

Cicle de contes per a públic familiar amb un ampli ventall d’activitats: ballmanetes, laboratoris, tallers per a pares, presentacions de contes, visites guiades...

Cada mes de novembre, des de l’any 2010, un nou cicle de contes i activitats de difusió del patrimoni marítim organitzat conjuntament amb el Museu del Port de Tarragona.

Fruït d’aquesta col·laboració és el projecte  “El Serrallo, un lloc de conte, la memòria dels pescadors” que proposa la recuperació del patrimoni immaterial del barri marítim del Serrallo a través de la recollida de dades i del treball directe amb els pescadors. Una de les principals accions és la creació de contes que recreen les formes de vida del barri mariner i contenen un glossari de lèxic mariner. Els contes, que han estat il·lustrats per Antonio Latre i escrits per Imma Pujol sota l’assessorament i coordinació de Mercè Toldrà i Dolors Saumell, els  podeu trobar en préstec a la Biblioteca són:

En Pere, el Vermell, es fa a la mar. Com manar una barca al Serrallo (2012)

En Ramon, el Ranxero, de pescador a cuiner. La cuina de barca al Serrallo  (2013)

En Joan, El Seitonet, pescador de nit. Anar a la llum al Serrallo (2014)

Dolores, la Remendadora, remalla xarxes vora mar. El treball de la dona al Serrallo  (2016)Espais de creació mensual que convida a les famílies a experimentar al voltant de la lectura, entesa en el sentit més ampli del terme: llegir amb tots els sentits, la lectura d’imatges i de sons, la creació literària, la imaginació poètica... Des de l’any 2012 i inspirats en els Laboratoris de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers.Tallers en família per a totes les edats on pares i fills  fan d’exploradors, descobridors, científics, aventurers, mecànics, programadors, físics, químics, pintors, filòsofs, poetes ... 

També fem tallers per a pares:  com explicar contes, interpretar els dibuixos dels infants, la coeducació, etc.

Aquestes sessions van a càrrec de personal especialitzat en diferents àrees del saber i es complementen amb el fons de llibres de coneixements que trobareu a la Sala infantil.

 Des de l’abril de 1998 la Sala es vesteix de Festa Major: els nostres lectors, grans i petits, es converteixen en contacontes.
El nostre és un mercat ben diferent, no espereu pas trobar-hi naps ni cols ni xirivies, ni peix a bon preu ni verdures fresques... però el que sí que hi trobareu i a molt bon preu, és un bon grapat de CONTES per a contar i escoltar.
Només us cal portar un CISTELL, com més gran millor, amb el conte que voleu contar i compartir-lo amb tots nosaltres.
Us assegurem que marxareu cap a casa amb el cabàs ple a vessar de les històries que haureu escoltat al nostre Mercat de contes.

Mercat de Contes
Data d'actualització:  01.07.2017