• Imprimeix

Biblioteca i escola. Aprèn a la Sala Infantil

Visites escolars

 

Des de la Biblioteca Pública de Tarragona volem apropar-nos millor a les necessitats de la comunitat educativa, tant pel que fa a la millora dels recursos bibliogràfics i la seva disposició i com a espai per a l’aprenentatge. Volem que la Biblioteca sigui una eina de suport pràctica per a docents i alumnes.

Des de l’any 1989 tenim un programa de formació adreçat a la comunitat escolar que hem anat adaptant en format de taller pràctic, amb la finalitat que els alumnes interactuïn en la descoberta de la Biblioteca.

Us oferim visites guiades amb itineraris adaptats als nivells de cada grup, i també lots de llibres, pel·lícules i altres materials, per cedir-vos com a complement a la biblioteca escolar. En el transcurs de la visita els estudiants també podran fer-se el carnet de la Biblioteca.

Educació infantil i fins a 4t de primària

L’objectiu és la descoberta de la Biblioteca. Les visites són dimarts i divendres al matí. 

A partir de 5è de primària i fins a 2n de Batxillerat

La finalitat de la visita és donar a conèixer els serveis que la Biblioteca ofereix al col·lectiu d’estudiants pel seu aprenentatge, formació i lleure. El treball de recerca (TR) requereix la consulta de molta bibliografia posada al dia. Les visites als grups de batxillerat estan orientades a ser una ajuda en el TR i per a la selectivitat. És un bon moment per visitar la biblioteca. Les visites són dimecres i dijous (matí o tarda).

Per concertar dia i hora de la visita, contacteu amb Imma Pujol o Cristina Caballé per correu electrònic bptarragona.cultura@gencat.cat, o bé per telèfon de dimarts a divendres de 10 h a 14 h (Tel. 977 240 331 i 977 240 544).

Consulteu el Catàleg de Serveis a la Comunitat Educativa per conèixer tots els recursos i serveis que posem al vostre abast.

Carnet institucional a les escoles

Totes les escoles que ho desitgin poden fer-se el carnet institucional que permet gaudir d'una política de préstec més àmplia.

Per a fer-se el carnet
Cal portar una carta emesa per la direcció del centre escolar en la que hi consti el nom del centre, l'adreça i el nom de les persones autoritzades per a utilitzar el carnet institucional. 

Condicions del préstec 
Disposar del carnet institucional dóna dret a emportar-se fins a 65 unitats: 30 llibres, 15 CD, 15 DVD i 5 revistes durant un màxim de 30 dies. Possibilitat de 2 pròrrogues sempre i quan el material no hagi estat reservat per un altre usuari. 

El préstec de material està en funció del material disponible sobre una mateixa temàtica.

Lots de llibres i cinema per a escoles i altres centres

Hem confeccionat lots de llibres de coneixements i literatura amb la finalitat de fomentar la lectura i  l’aprenentatge.
Ens adrecem a un públic infantil i jove amb la selecció de lectures de diversos gèneres en llengua catalana i/o castellana (Primària, Secundària i lots de lectura fàcil).
Destaquem també el cinema com a eina de suport per a l’aprenentatge amb una selecció de lots de deu pel·lícules que tracten temes que poden ser d’interès pels estudiants d’ESO i/o BAT (adolescència, treball infantil, pobresa o relacions familiars entre d’altres).

Podeu fer el préstec dels lots a través dels carnets institucionals  dels que cada centre educatiu pot disposar. Amplieu la informació i actualitzeu les dades a la Biblioteca.

Informació relacionada

Visites en famíliaVisites guiades mensuals adreçades a grups de famílies,  AMPES... on pares i fills descobreixen i comparteixen la Biblioteca.

Si esteu interessats en visitar-nos  poseu-vos en contacte amb nosaltres!

 

La Biblioteca com a formadora

La Biblioteca col·labora amb el projecte LECXIT  de la Fundació Jaume Bofill formant als mentors que participen en aquest projecte organitzant visites per tal que coneguin els serveis i fons que els podem oferir en la seva tasca d’acompanyament lector.

 

Visites de professionals: estudiants de Magisteri, d’Animació Sociocultural i Turística...

Visites guiades a la Sala infantil  on els estudiants coneixen els serveis i recursos que els pot oferir la Biblioteca en els seus estudis i com a futurs educadors.

Si esteu interessats en visitar-nos poseu-vos en contacte amb nosaltres (presencialment, al 977240331 o per correu electrònic a bptarragona.cultura@gencat.cat)

Llengües estrangeres: Magic Tea and Magic Tales

 

Apostem pel coneixement de les llengües estrangeres d’una manera lúdica amb les nostres sessions mensuals de contes en anglès.
També disposeu d’una àmplia secció d’Aprenentage de llengües amb cursos, contes, diccionaris, gramàtiques...

 

Data d'actualització:  22.06.2017