• Imprimeix

Biblioteca i escola. Aprèn a la Sala Infantil

 

Des del 1989, la Biblioteca du a terme programes de formació d'usuaris adreçats als escolars de la ciutat de Tarragona.
Són visites concertades adaptades al nivell de cada curs, on s´informa de les pautes de funcionament de la Biblioteca i s´ensenya a l´alumne a localitzar la informació que necessita. 

El programa s'adreça als cursos des d’educació infantil a segon de batxillerat i des del mes d'octubre fins a mitjans de juny. Les visites a partir de 4rt de primària són els dimecres al matí de 10 a 12 h, i els dijous entre les 15 i les 17 h.
Cal concertar les visites amb antelació per telèfon de dimarts a divendres de 10 a 14 h (tel. 977 240 331) o per correu electrònic (bptarragona.cultura@gencat.cat).

Els cursos d´educació infantil, i de primer, segon i tercer de primària podran visitar la sala infantil els divendres de 10 a 12h. Per aquests darrers cursos, queda exclosa la visita a la resta de dependències de la Biblioteca.
Cal concertar la visita amb antelació per telèfon amb l'Imma Pujol de dilluns a dijous de 15 a 20 h. (tel. 977 240 331) o per correu electrònic (bptarragona.cultura@gencat.cat).

Biblioteca i Escola

Totes les escoles que ho desitgin poden fer-se el carnet institucional que permet gaudir d'una política de préstec més àmplia.

Per a fer-se el carnet
Cal portar una carta emesa per la direcció del centre escolar en la que hi consti el nom del centre, l'adreça i el nom de les persones autoritzades per a utilitzar el carnet institucional. 

Condicions del préstec 
Disposar del carnet institucional dóna dret a emportar-se fins a 65 unitats: 30 llibres, 15 CD, 15 DVD i 5 revistes durant un màxim de 30 dies. Possibilitat de 2 pròrrogues sempre i quan el material no hagi estat reservat per un altre usuari. 

El préstec de material està en funció del material disponible sobre una mateixa temàtica.

Hem confeccionat lots de llibres de coneixements i literatura amb la finalitat de fomentar la lectura i  l’aprenentatge.
Ens adrecem a un públic infantil i jove amb la selecció de lectures de diversos gèneres en llengua catalana i/o castellana (Primària, Secundària i lots de lectura fàcil).
Destaquem també el cinema com a eina de suport per a l’aprenentatge amb una selecció de lots de deu pel·lícules que tracten temes que poden ser d’interès pels estudiants d’ESO i/o BAT (adolescència, treball infantil, pobresa o relacions familiars entre d’altres).

Podeu fer el préstec dels lots a través dels carnets institucionals  dels que cada centre educatiu pot disposar. Amplieu la informació i actualitzeu les dades a la Biblioteca.

Informació relacionadaVisites guiades mensuals adreçades a grups de famílies,  AMPES... on pares i fills descobreixen i comparteixen la Biblioteca.

Si esteu interessats en visitar-nos  poseu-vos en contacte amb nosaltres!

 
Visites en familia

La Biblioteca col·labora amb el projecte LECXIT  de la Fundació Jaume Bofill formant als mentors que participen en aquest projecte organitzant visites per tal que coneguin els serveis i fons que els podem oferir en la seva tasca d’acompanyament lector.

 

Visites guiades a la Sala infantil  on els estudiants coneixen els serveis i recursos que els pot oferir la Biblioteca en els seus estudis i com a futurs educadors.

Si esteu interessats en visitar-nos poseu-vos en contacte amb nosaltres (presencialment, al 977240331 o per correu electrònic a bptarragona.cultura@gencat.cat)

 

Apostem pel coneixement de les llengües estrangeres d’una manera lúdica amb les nostres sessions mensuals de contes en anglès.
També disposeu d’una àmplia secció d’Aprenentage de llengües amb cursos, contes, diccionaris, gramàtiques...

 

Data d'actualització:  22.06.2017