• Imprimeix

Les Veus de l'estiu 2017: festivals de música i cinema a Tarragona

14/07/2017 08:07
Aparador Veus 2017

Un estiu més, us presentem el recull de festivals de música i cinema que podrem gaudir aquests mesos a Tarragona i província. L'oferta és ben variada i rica, incloent tot tipus d'estils musicals i espais emblemàtics.

A Tarragona ciutat, no us podeu perdre el Bouquet Festival (al claustre del Seminari), les Nits sóta la Palmera per als més joves (a l'espai de la Plaça Imperial Tarraco), i la renovada programació del festival d'estiu amb l'Imagina't (a la TAP).

Tot just s'ha acabat el Festival Internacional de Música organitzat per l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona, però aviat comença la Setmana Cantant, un altre esdeveniment de vital importància per la salut musical de la ciutat, que acull un gran nombre de cantaires i que oferirà concerts interessants.

Si sou amants del jazz i el blues, les ciutats de Tortosa i Reus, respectivament, celebren un any més els seus festivals ja ben consolidats, amb propostes sempre refrescants a la XXIV Mostra de Jazz de Tortosa i el 27è Reus Blues Festival.

La música clàssica també gaudirà d'una bona oferta emmarcada en entorns ben especials. El Monestir de Santes Creus acull tres concerts impulsats per la Fundació Música Solidària que enguany està dedicat a la Fundació Esclerosi Múltiple. Per altra banda, el Monestir de Poblet arriba a la seva cinquena edició del Festival de Música Antiga dirigit per Jordi Savall.

L'Ermita de Sant Magí de la Brufaganya (un indret ben conegut pels tarragonins...) ja fa sis edicions que ofereix les seves Nits musicals amb intèrprets reconeguts. I parlant d'intèrprets, que no us passi per alt el prestigiós Festival Internacional de Música Pau Casals que se celebra a la vila del compositor, El Vendrell, i que aquest 2017 ja arriba a la seva 37a edició.

També trobareu bones propostes prop del mar, Salou, Cambrils, Torredembarra, Altafulla, però també terra endins: a Montblanc, Ulldecona, l'Aldea...

A l'Aparador musical de la biblioteca, situat a la Secció de Cinema i Música de la primera planta, gaudireu durant els mesos d'estiu dels discos protagonistes de les Veus de l'estiu 2017. Veniu i emporteu-vos en préstec fins a 5 discos.