• Imprimeix

"El Serrallo vist pels escriptors, una ruta literària"

Divendres 14 de setembre. Imprescindible reserva prèvia.

13/08/2018 09:08
Vista El Serrallo

Fotografia: Jorge Franganillo

Tot passejant pel Serrallo escoltarem textos que han recreat literàriament el barri mariner i pescador de Tarragona. Així posarem en valor patrimoni vinculat amb el mar i el port, mitjançant la lectura en veu alta. 

Els autors dels textos seleccionats han intentat copsar què té, o què ha tingut, el Serrallo de singular; d’altres han fet una descripció a partir d’impressions, vivències i records personals i encara d’altres han fet servir el Serrallo d’escenari versemblant per a les seves narracions. Cadascun amb la seva pròpia veu hi sentirem les paraules de novel·listes, contistes, cronistes i poetes.

Hi trobarem autors tarragonins com Josep Pin i Soler o el ja esmentat Josep Yxart.  També altres autors, més propers en el tems  com l’ Olga Xirinacs, Artur Bladé o Jordi Tiñena, ens acompanyaran amb fragments de les seves obres. No hi faltaran alguns escriptors molt coneguts, com Josep Pla o Carlos Barral, i d’altres amb prou vàlua, com Joan Antoni Domènech, Carles Cepero, Ignasi Revés, Felip Caudet o Imma Pujol.


La ruta "El Serrallo vist pels escriptors, una ruta literària" tindrà lloc el divendres 14 de setembre. El lloc de trobada és la porta d’entrada del Museu del Port, al moll de Costa. Cal fer reserva prèvia al bptarragona.cultura@gencat.cat o museuport@porttarragona.cat o als telèfons: 977 240331  o 977 259434.