• Imprimeix

“Complicitats (o no) en l'obra de Pujol de Barberà”

Dilluns 20 de novembre a les 19 h a la Biblioteca: Conferència a càrrec de Roger Miralles i Jordi Guerrero

14/11/2017 11:11
Cicle Josep Mª Pujol de Barberà

 

En el marc del cicle “JOSEP M. PUJOL DE BARBERÀ L’ARQUITECTE I TARRAGONA” organitzat pel Servei d’Arxiu i Documentació Municipal de l’ Ajuntament de Tarragona aquest mes de novembre la Biblioteca us ofereix una conferència centrada en l’obra de Josep M. Pujol de Barberà que va ser arquitecte municipal de Tarragona entre l’any 1897 i 1939.

A Tarragona fou també cronista oficial de la ciutat el 1924. Construí l'Escorxador municipal (1902), el Mercat Central (1915), el dipòsit d'abastament d'aigües de l'Oliva (1931) i la xarxa de clavegueres de Tarragona. Com a obra més important per a la ciutat redactà el pla d'eixample del 1922, que ha dirigit el creixement de Tarragona fins ara. Guanyador, amb l’arquitecte Adolf Ruiz i Casamitjana, del concurs per a l’Orfenat Ribas de Barcelona, hom no li n'encarregà la construcció. Com a arquitecte particular cal significar obres com la  Cooperativa Obrera Tarraconense (1918), el Col·legi La Salle a Tarragona (1923), el Noviciat de La Salle a Cambrils (1928), la casa mare de les carmelitanes Terciàries (1930), i l’ampliació de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla a Tarragona.

Dels autors de la conferència, Roger Miralles és arquitecte i professor d’arquitectura a la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat nombrosos articles i contribucions en llibres relacionats amb arquitectura; entre els temes del seu treball en destaca el Modernisme.

Jordi Guerrero és també arquitecte dedicat a la pràctica, la docència i la divulgació de l’arquitectura. Autor també d’articles i llibres, entre els que ‘La Universitat laboral de Tarragona 1952-1956’, i autor del blog sobre arquitectura del segle XX  “HASXX_teoría”, considerat entre els 50 més influents del món dels del 2013 (Ranking ebuzzing). 

**[Us informem del canvi de data de l'acte que consistirà en la col·locació de la placa a la Plaça Josep M. Pujol de Barberà i de la inauguració de l'exposició Josep M. Pujol de Barberà, l'arquitecte i l'espai. Aquest acte se celebrarà el dijous dia 9 a les 18 h, al Mercat Central de Tarragona.]

 

pujolbarbera