• Imprimeix

"Last days in Shibati”, del director Hendrick Dusollier. DOCS Barcelona DEL MES. Desembre 2018

Divendres 28 de desembre a les 18.30 h a la Secció Local de la Biblioteca. Versió original en xinès subtitulada en català. Entrada lliure. Aforament limitat.

11/10/2018 09:10
Last Days in Shibati

La història

El nen Zhou Hong i la senyora Xue Lian han de marxar de l’última barriada històrica que queda a la gran ciutat de Chongqing, ja que aviat serà destruïda per construir un nou barri. Obligats a abandonar el que ha estat casa seva fins aleshores, els estrets carrers del barri de Shibati fan de testimonis de la Xina més tradicional i històrica que està a punt de desaparèixer. La gentrificació pren moltes formes, i aquesta n’és una.

La destrucció de les antigues barriades a la Xina és un reflex de les polítiques urbanístiques, socials i culturals d’un país on allò vell, tradicional i històric ha de donar pas a allò nou, contemporani i sense ànima. Una reflexió sobre la canviant Xina contemporània que, a poc a poc, va deixant perdre la seva història i el seu llegat.

 

El director

Hendrick Dusollier, llicenciat en Història a la Sorbona i en Belles Arts a París, va realitzar la seva primera peça documental Obras el 2005, un recorregut pels barris antics en destrucció de Barcelona. Una proposta tècnica i artística sense precedents que va ser seleccionada a Locarno, nominada al premi César, SCAM, i es va convertir en el curtmetratge més premiat de l’any en festivals internacionals. La seva segona pel·lícula, Babel (també coproduïda per Arte), seleccionada a Rotterdam, Premi Unifrance i multipremiada a festivals de renom, és una al·legoria dels profunds trastorns que està experimentant la Xina contemporània. El 2013, la seva tercera pel·lícula, Histoire sur les Dictateurs, va ser descrita per Le Monde com “una experiència sense precedents i vertiginosa, un acompliment històric, tècnic i artístic, una obra titànica”. Last Days in Shibati, la seva última pel·lícula, ha rebut el Gran Premi Louis Marcorelles i el Premi Jove al Festival Cinéma du Réel, 2017.

 

Premis i festivals

Premi Louis Marcorelles i Premi Jove, Festival de Cinéma du Réel – França, 2017
Premi Millor Documental, Festival Guanajuato – Mèxic, 2017
Premi Especial del Jurat al Millor Documental, IDFA– Països Baixos, 2017
Premi Competició Internacional, International Human Rights Film Festival Vienna – Àustria, 2017
Selecció Oficial, FIFEQ Montreal – Canadà, 2018
Secció Oficial, DocsBarcelona – Espanya, 2018
Premi d’Or a la categoria “Housing and Urban Planning”, Deauville Green Awards – França, 2018

 

Fitxa tècnica

Direcció: Hendrick Dusollier
Edició: Hendrick Dusollier
Direcció de fotografia: Hendrick Dusollier
So: Hendrick Dusollier
Mescla: Jean-François Viguié
Cap de producció: Valérie Texoraud
Productors: Hendrick Dusollier, Maria Roche, Camille Laemlé i Serge Lalou
Producció executiva: Hendrick Dusollier, Maria Roche i Camille Laemlé
Una coproducció amb: Studio HDK, Maria Roche Productions i Les Films d’ICI