• Imprimeix

Conferència DOUGLAS / DE HAVILLAND: feliç centenari +1!

Dijous 18 de gener a les 18.30 h a la Secció Local de la Biblioteca. A càrrec de Raül Contel

09/01/2018 09:01
Douglas / De Havilland

Celebrem els 100+1 anys de vida de l’Olivia de Havilland i d’en Kirk Douglas, recordant-los a Lo que el viento se llevó; Spartaco; Robin de los bosques i El loco del pelo rojo, entre molts d’altres films memorables de la història del cinema.

Una sessió plena de magnífics records, farcits d’acció, aventures i amors com només el cinema ens ha permès de viure.

Raül Contel és director de cinema, ha aconseguit diferents guardons al llarg de la seva trajectòria Durant els anys 80 es va donar a conèixer amb els curtmetratges Cos Trencat, Gish, Secuencias de un grupo i Amort. El 1990 va estrenar l’obra teatral infantil Contes per a garrinets.

Com a guionista i director de llargmetratges cal esmentar les pel·lícules L’home ronyó, Crits sords (amb el qual va guanyar el Premi de la Generalitat de Catalunya al Millor llargmetratge i el Premio Nuevo Realizador del Ministerio de Cultura) i també Gent de Fang.

Entre les seves darreres obres i comptem les obres teatrals “No hi ha res com ser siamés” (1993) i Qui es casarà amb en Jordi (2015).

També ha impartit cursos d’iniciació al llenguatge cinematogràfic, ha col·laborat en diferents publicacions culturals i ha estat un dels 15 fundadors del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya.

Actualment també fa xerrades i conferències a l’entorn temàtic de pel·lícules.