• Imprimeix

Cicle de conferències pianístiques a càrrec de Kiev Portella

La Biblioteca acollirà, un any més, el cicle de conferències pianístiques a càrrec de Kiev Portella aquest curs 2018 / 2019

23/01/2019 09:01
Kiev Portella

Seguim la col·laboració amb l’Escola Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona acollint, un any més, dues de les quatre conferències que configuren la programació d’aquest curs 2018/2019.

Aquesta iniciativa va sorgir el 2012 amb l’objectiu d’oferir a la ciutat conferències sobre temes pianístics (intèrprets, concerts amb orquestra, repertori de grans compositors...). Conferències que posen l’accent en l’educació musical i que ens permetran conèixer millor intèrprets i compositors així com gaudir de les audicions musicals.

El circuït musical d’aquesta vuitena edició, inclou els espais del Conservatori i la Biblioteca del Pública de Tarragona amb la voluntat d’arribar a més gent i oferir una programació més complerta i cohesionada.

En total es realitzaran quatre conferències, en dijous i a les 18.30 hores. L’entrada és lliure i gratuïta, oberta a tot tipus de públic. Al Conservatori, les conferències giraran entorn el lluminós Bertrand Chamayou (novembre), i la sòlida pianista Khatia Buniatishvili (febrer).

A la Biblioteca, Kiev Portella ens parlarà del Concert de Grieg (març) interpretat per Víkingur Ólafsson i de la segona sonata de Rachmaninov a càrrec del pianista rus Nikolai Lugansky (abril).

Kiev Portella actualment és professor de l’Escola i Conservatori Professional de Música de Tarragona i porta una sòlida trajectòria com a concertista per Espanya, Itàlia i Anglaterra.

Compagina les seves actuacions com a solista junt amb les de músic de cambra al costat d’importants noms de l’actualitat musical. Ha gravat per R.N.E. "Ràdio 2", Ràdio "Catalunya Música", R.N.E. "Ràdio 4", "ComRàdio", "Ràdio Antena 3", "Ràdio Onda Cero". Com a pedagog l’han convidat a impartir classes magistrals a diversos cursos per Espanya al costat de noms com Dimitri Ashkenazy, Lluís Claret, Ramzi Yassa, Ramon Coll.

  

PROGRAMA. Curs 2018/2019

CONFERÈNCIES

 • Dijous 15 de novembre de 2018 a les 18.30 hores al Conservatori (carrer Cavallers, 10)
  El lluminós Bertrand Chamayou interpretant Totentanz de Liszt i Egipci de Saïnt Saëns
 • Dijous 4 de febrer de 2019 a 18.30 hores al Conservatori (carrer Cavallers, 10)
  La sòlida Khatia Buniastishvili “El concert del bosc”
 • Dijous 14 de març de 2019 a les 18.30 hores a la Biblioteca Pública de Tarragona
  El concert de Grieg per Víkingur Ólafsson, noves generacions!
 • Dijous 11 d’abril a les 18.30 hores a la Biblioteca Pública de Tarragona
  Nikolai Lugansky, el pianista rus interpreta la segona sonata de Rachmaninov