• Imprimeix

#BIBLIOAPROP: La Biblioteca visita l’Hospital Sociosanitari Francolí

A l'Hospital Sociosanitari Francolí, un dijous al mes

17/10/2017 12:10
Hospital

Amb la voluntat de donar servei bibliotecari de lectura pública a les persones ingressades i arribar també als seus familiars i acompanyants. Tindrà lloc al l’Hospital Sociosanitari Francolí, equipament que dóna cobertura als usuaris de la ciutat de Tarragona que ho requereixen: subaguts, convalescència, cures pal·liatives i llarga estada. 

Les biblioteques públiques tenim com a funció donar servei a tota la població sense exclusions; tradicionalment, i en funció de les possibilitats i recursos s’atenen a tots els públics, també aquells que per la seva condició no es poden desplaçar. 

A la Biblioteca Pública de Tarragona ens proposem fer créixer la cultura i la lectura a la ciutadania, i més concretament a persones i grups amb necessitats especials. En aquest sentit s’ha consolidat el préstec a domicili a persones que, temporal o permanentment,  no es poden desplaçar a la Biblioteca, i ara amb aquesta iniciativa es vol arribar també a aquelles persones que estan ingressades en un centre hospitalari. 

Es farà el préstec i el carnet d’usuari de les biblioteques públiques catalanes a qui no en disposi. S’oferiran en préstec fins a 5 llibres, 2 DVD's, 2 CD's i 5 revistes, i es farà especial èmfasi en materials com llibres amb lletra gran, audiollibres, novel·les, revistes o llibres temàtics de divulgació.

La Biblioteca visitarà l’Hospital una vegada al mes amb una selecció de materials, i setmanalment es faran trameses de tot allò que els pacients i familiars demanin.

El programa pilot va iniciar-se el mes d’octubre de 2015 amb una valoració molt positiva.