Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > "Shadow girl (Niña sombra)". ...
 
Diumenge, 26 de març de 2017

"Shadow girl (Niña sombra)". DOCS BCN del Mes. Març 2017

Divendres 31 de març a les 18.30 h a la Secció Local de la Biblioteca. Versió original castellà. Entrada lliure.


shadow_girl

LA HISTÒRIA

Mentre edita la seva última pel·lícula a Toronto, la cineasta María Teresa Larraín comença a perdre la vista. Decideix viure sola el dolor i tancar les portes del seu passat, convençuda que mai més podrà treballar com a artista. No obstant això, la notícia de la mort de la seva mare fa que torni al Xile natal que va abandonar 30 anys enrere.

Caminant pels carrers de Santiago coneix un món diferent que la inspira: el dels venedors ambulants cecs de La Alameda, l'avinguda principal de la ciutat.

Un viatge commovedor cap a les profunditats de la ceguesa, en una narració autobiogràfica plena de coratge i optimisme per enfrontar-se a una vida nova.

LA DIRECTORA

María Teresa Larraín va néixer el 1951. El 1976 va marxar a Canadà, on es va graduar en estudis de ràdio i televisió a la Ryerson University de Toronto.

Ha treballat com a cineasta independent durant més de 25 anys. Els seus documentals tracten temes sobre justícia social (diversitat, inclusió, minories). Ha dirigit El Juicio de Pascual Pichun, Dolores, Looking for Findley i Amor Amargo.

DOCS Barcelona DEL MES és la prolongació del Docs Barcelona Festival al llarg de l’any i el territori. Va néixer el 2005 amb l’objectiu d’apropar els documentals als espectadors més enllà de les ocasions puntuals que ens brinden els festivals.

Aquesta és una activitat que promou el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i s’emmarca dins el Ple pel Català al Camp de Tarragona.