Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Escriptores de cine: 1.000 ...
 
Dimarts, 07 de març de 2017

Escriptores de cine: 1.000 dones de pel·lícula! Amb Raül Contel

Els dilluns 13, 27 de març i 10 d'abril, de les 18.30 a les 20 hores. Taller per descobrir les obres i les vides d'escriptores vistes a través del màgic ventall visual del cinema.


escriptoresdecine

Encetem un nou taller per parlar de cinema combinant, en aquesta ocasió, dos ingredients molt interessants: el cinema i la literatura escrita per dones.

La història del cinema conté un nombre ingent d’adaptacions cinematogràfiques d’obres escrites per dones, així com també cinema biogràfic que ens presenten les interessants vides d’algunes escriptores.

Entre altres, farem referència a Jane Austen, Mary Shelley, les germanes Brönte, Emilia Pardo Bazán, Virgina Wolf, Agatha Christie, Margaret Mitchell, Mercè Rodoreda, etc...

Així doncs, l’objectiu del taller és fer un recorregut per les obres i les vides de les escriptores de més vàlua i renom, vistes a través del màgic ventall visual del cinema. Un petit mosaic vital de fragments literaris i cinematogràfics per descobrir i recordar.

El taller tindrà lloc els propers dilluns, de les 18.30 a les 20 hores, amb una periodicitat quinzenal: 13 i 27 de març,  i 10 d’abril.

Serà impartit i conduït pel director i divulgador cinematogràfic Raül Contel. Contel ha aconseguit diversos premis en el camp del curtmetratge. Els seus primers treballs foren, entre altres: Cos trencat (1980), Gish (1980), Secuencias de un grupo (1981) i Amort (1982). Al 1990 va estrenar l’obra teatral infantil Contes per a garrinets. També ha impartit cursos d’iniciació al llenguatge cinematogràfic en diferents centres docents i ha estat articulista cinematogràfic.

Crits sords va ser guardonat amb el Premio de Cinematografia de la Generalitat el 1985 i el de Nuevos Realizadores del Ministerio de Cultura. Va ser un dels 15 fundadors del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya.

INSCRIPCIONS
Les places són limitades i heu de fer les inscripcions al taulell número 3 de la planta primera de la Biblioteca ; per correu electrònic:bptarragona.cultura@gencat.cat o per telèfon al 977 240 331 i al 977 240 544.