Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Conferència "Campanes i ...
 
Divendres, 12 de maig de 2017

Conferència "Campanes i campaners al Camp de Tarragona"

Dimecres 24 de maig a les 19 h. Conferència "Campanes i campaners al Camp de Tarragona" a càrrec de Jesús Martínez de CÒDOL Educació. Cicle "Tastets de Patrimoni". Organitzat en col·laboració amb l’Institut Ramon Muntaner.


Campanes i campaners

El proper dimecres dia 24 de maig a les 19 h a la Secció Local de la nostra Biblioteca tindrà lloc la conferència “Campanes i campaners al Camp de Tarragona” a càrrec de Jesús Martínez de Còdol Educació. És la segona activitat del programa de primavera 2017 de “Tastets de Patrimoni”, cicle organitzat per la Biblioteca Pública de Tarragona i l’Institut Ramon Muntaner de Móra la Nova. Aquesta temporada, la quinzena edició, està dedicada al patrimoni de Reus, ciutat Capital de la Cultura Catalana d’enguany.

A la conferència del dia 24 es tractarà de la construcció de l'Església Prioral de Sant Pere de Reus, la primera pedra de la qual fou col·locada el dimecres 31 de març de 1512, amb missa de la comunitat de preveres, cantada i amb acompanyament d'orgue. Es parlarà del campanar hexagonal de cinc pisos, element arquitectònic de construcció més tardana que l’església i que arriba als 63 metres d’alçada. Com apunt comparatiu s’indicaran els altres campanars del Camp de Tarragona. Es farà esment de la història de les campanes més conegudes al territori i dels seus tocs, els quals, durant segles, han assenyalat festes i dols, a més d’acompanyar la vida quotidiana de pobles i ciutats. La darrera part de la conferència explicarà breument la tècnica d’execució del toc i el procés de recuperació viscut durant els darrers anys.

El dia 3 de juny es farà la sortida cultural associada al cicle d’activitats de primavera 2017. Es visitarà l’Institut Pere Mata i el Campanar de la Prioral de Reus. Les places són limitades i el preu de la sortida és de 30 euros. Per a més informació adreceu-vos a la Biblioteca.

Consulteu la programació del cicle