Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > LES PETJADES REPUBLICANES. Ruta ...
 
Dimecres, 05 d'abril de 2017

LES PETJADES REPUBLICANES. Ruta pels espais de la II República

Dijous, 6 d'abril de 2017 a les 17 h . Places limitades. Reserva prèvia. Organitzada per la Biblioteca-Hemeroteca Municipal, la Biblioteca Pública de Tarragona. Amb la col·laboració de l'Escola de Lletres. 3a edició de la ruta


República

La ruta Les petjades republicanes. Espais de la II República a Tarragona pretén fer, tot passejant, un repàs històric per alguns dels espais de la ciutat amb especial significació durant la Segona República.

El recorregut s’inicia a la Rambla Nova 30 on s’ubicava el govern civil l’any 1931, continua fins la plaça de la Font, seguint els passos de la manifestació que va tenir lloc el 14 d’abril quan es proclamà a l’ajuntament el nou règim republicà. El Passeig Arqueològic és el següent punt d’atenció, ja que és una de les obres més importants dutes a terme pel primer consistori de l’època. A continuació arribarem fins l’estàtua d’August i recordarem la relació de García Lorca amb Tarragona. La ruta finalitza davant el monument als herois de 1811 a la Rambla Nova, escultura inaugurada durant les festes de Santa Tecla d’aquell 1931 després d’estar emmagatzemada durant anys per la polèmica suscitada al seu voltant.

Durant el recorregut llegirem textos polítics i literaris de diversos autors locals.

Lloc d’inici: Rambla Nova 30 (Govern Civil de la República)
Durada prevista: 2 hores
Podeu reservar la ruta a bptarragona.cultura@gencat.cat