Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > El Club de la Clàssica
 
Divendres, 31 de març de 2017

El Club de la Clàssica

La Biblioteca acollirà, un any més, el “Club de la Clàssica” amb dues conferències pianístiques a càrrec de Kiev Portella. Dimecres 5 d'abril a les 19 h a la Secció Local de la Biblioteca: "Gabriela Montero i les seves improvisacions."


ClubClassica

Seguim la col·laboració amb l’Escola Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona acollint, un any més, dues de les cinc conferències que configuren la programació d’aquest curs 2016/2017.

Aquesta iniciativa va sorgir el 2012 amb l’objectiu d’oferir a la ciutat conferències sobre temes pianístics (intèrprets, concerts amb orquestra, repertori de grans compositors...). Conferències que posen l’accent en l’educació musical i que ens permetran conèixer millor intèrprets i compositors així com gaudir de les audicions musicals.

El circuït musical d’aquesta sisena edició, inclou els espais del Conservatori i la Biblioteca del Pública de Tarragona amb la voluntat d’arribar a més gent i oferir una programació més complerta i cohesionada.

En total es realitzaran cinc conferències, en dimecres i a les 19 h. L’entrada és lliure i gratuïta, oberta a tot tipus de públic. A la Biblioteca, Kiev Portella ens parlarà de la Sonata de Liszt (febrer) i de l’elegància del pianista, director i compositor rus Mikhail Pletnev (abril). Al Conservatori, les conferències giraran entorn a a Paganini (gener), i Daniil Trifonov. La primera conferència sobre Zoltán Kocsis va tenir lloc el passat mes de novembre al Conservatori.

Kiev Portella actualment és professor de l’Escola i Conservatori Professional de Música de Tarragona i porta una sòlida trajectòria com a concertista per Espanya, Itàlia i Anglaterra.

Compagina les seves actuacions com a solista junt amb les de músic de cambra al costat d’importants noms de l’actualitat musical. Ha gravat per R.N.E. “Ràdio 2″, Ràdio “Catalunya Música”, R.N.E. “Ràdio 4″, “Com Ràdio”, “Ràdio Antena 3″, “Ràdio Onda Cero”. Com a pedagog l’han convidat a impartir classes magistrals a diversos cursos per Espanya al costat de noms com Dimitri Ashkenazy, Lluís Claret, Ramzi Yassa, Ramon Coll.

PROGRAMACIÓ  EL CLUB DE LA CLÀSSICA curs 2016/2017 

CONFERÈNCIES

  • Dimecres 23 de novembre a les 19 h al Conservatori (carrer Cavallers, 10)

El sobtat adéu de Zoltán Kocsis.

  • Dimecres 25 de gener a 19 h al Conservatori (carrer Cavallers, 10).

Paganini al piano. Denis Matsuev i Lilya Zilberstein.

  • Dimecres 15 de febrer a les 19 h a la Biblioteca Pública de Tarragona

Sonata de Liszt, paraules majors!

  • Dimecres 22 de març a les 19 h al Conservatori (carrer Cavallers, 10)

Daniil Trifonov o el diable?

  • Dimecres 5 d’abril a les 19 h a la Biblioteca Pública de Tarragona

Gabriela Montero i les seves improvisacions.