• Imprimeix

Mòstra de Cinèma Occitan 2017 al Camp de Tarragona

Dijous 8 de febrer a les 18.30 h a la Secció Local de la Biblioteca: conferència + projecció amb degustació de vi occità.

11/01/2018 09:01
cartell_cinemaoccitan_2017

El dia 8 de febrer a les 18.30 h es projectarà a la Biblioteca Pública de Tarragona Lo sol poder es que de dire. 
La projecció es fa en el marc d’una nova edició de la Mòstra de Cinèma Occitan. La Mòstra, organitzada pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, té com a objectiu promoure el coneixement de la realitat de la llengua occitana a Catalunya i impulsar-ne la creació cinematogràfica. En l’organització hi col·laboren diferents institucions, entitats culturals i empreses, tant de Catalunya com d’Occitània, i universitats que en faciliten la presència arreu dels territoris català i occità.

Com ja és habitual, la projecció serà precedida d’una conferència introductòria al tema que tracta el documental que es podrà veure. Així el dia 8 de febrer comptarem amb la presència d'Antoni Rossell, professor titular de Filologia Romànica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director de l'Arxiu Occità (Institut d'Estudis Medievals, UAB), introduirà Lo sol poder es que de dire, emmarcada en la literatura occitana.

Totes les pel·lícules projectades a Catalunya són subtitulades en català, gràcies a la col·laboració entre la Direcció General de Política Lingüística i la Càtedra d’Estudis Occitans de la Universitat de Lleida. Cal remarcar que la Mòstra serà present enguany en diferents universitats i festivals de cinema. Així, doncs, es va consolidant amb una programació que ofereix una visió panoràmica de la llengua occitana i de les seves modalitats a través de creacions audiovisuals, majoritàriament documentals.

Aquesta activitat s’organitza a Tarragona en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona.

 

Mostra_cinema_occitan