• Imprimeix

"Cinema en català, i més a prop"! Octubre 2017 / Gener 2018

Dimarts 16 de gener les 18 hores als Serveis Territorials de Cultura de Tarragona (C/Major, 14)

13/12/2017 10:12
Cinema en català, i més a prop!

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Escola Oficial d’Idiomes, Òmnium Cultural i la Biblioteca Pública, en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona, organitzem conjuntament aquest cicle amb l’objectiu de promoure la llengua catalana a la gran pantalla i potenciar el cinema com a eina de cohesió, gaudi col·lectiu i aprenentatge.

Aquesta tardor, el cicle arriba a la seva vuitena edició consolidant la seva oferta dirigida a tota la ciutadania i, molt especialment, a les persones que estan aprenent la nostra llengua.

Com a novetat, durant el mes de novembre, el cicle s’uneix al VOC. Premis i Mostra d’Audiovisuals en català, que organitza Òmnium Cultural, amb el desig de fer més gran l’empenta a la producció cinematogràfica en català i la seva difusió.

El VOC (versió original en català) és un projecte que nasqué el 2016 amb la finalitat d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. Alhora, són uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, websèries i micrometratges realitzats originalment en català, i incentivar la creació de nous continguts.

Enguany el VOC se celebrarà el divendres 17 de novembre a l’Antiga Audiència des de les 17 fins a les 23 hores. En breu se’n podrà consultar la programació des de la seva pàgina web: http://voc.cat.

La resta de projeccions del cicle tindran lloc als Serveis Territorials de Cultura de Tarragona (C/Major, 14). Com sempre, l’entrada és gratuïta només limitada a l’aforament de la sala.

El calendari i les pel·lícules que es projectaran són:

LA FI DE L’ESPERIT (2005), dirigida per Jim Hanon

Dimarts 17 d’octubre a les 18 hores.

Un grup de missioners viatja al cor de la selva de l’Amazones a la recerca dels waorani, una tribu que està en perill d'extinció degut als assassinats per venjança.  Quan cinc missioners moren a mans d’aquest grup tribal, les seves famílies decideixen quedar-s’hi, tot i arriscar la seva vida.

MORTADEL·LO I FILEMÓ CONTRA EN JIMMY EL CATXONDO (2014), dirigida per Javier Fesser

Dimarts 19 de desembre les 18 hores.

S’acaba de produir l’atac criminal més gran contra l’estabilitat mundial. És un atac de riure. Mentre el caos i el riure fàcil s’apodera de les institucions, de la banca, dels ministeris, de les fàbriques, dels col·legis, de la policia, etc., l’única organització capaç de posar-hi una mica d’ordre és la T.I.A. Els seus millors agents de camp, Mortadel·lo i Filemó, s’encarregaran d’acabar amb el brètol d’en Jimmy.

BÈSTIES FANTÀSTIQUES I ON TROBAR-LES (2016), dirigida per David Yates

Dimarts 16 de gener les 18 hores.

Any 1926. Newt Scamander acaba de completar un viatge per tot el món per trobar i documentar una selecció de criatures màgiques. A l’arribar a Nova York, un incident amb el seu equipatge fa que s’escapin algunes d’aquestes criatures que poden posar en perill el món màgic. L’aventura està servida.