• Imprimeix

Qui s’amaga rere el carrer Jaume I de Tarragona? L’hora del conte i taller de manualitats

Dimarts 24 d’abril a les 17.30 h. Famílies amb infants a partir de 5 anys. Places limitades. Inscripcions a la Sala infantil. Cicle d’activitats infantils: La ciutat ens parla

15/04/2018 09:04
TallerCiutatSomiada


Una vegada al mes teniu una cita amb l’hora del conte i taller de manualitats a càrrec de l’Imma Pujol, bibliotecària de la Sala infantil.  Les famílies descobriran quina història amaguen els carrers i places de Tarragona, les seves anècdotes.

Vam començar les primeres sessions el mes de febrer amb  la història dels carrers més propers a la Biblioteca: el carrer Gasòmetre i el carrer Fortuny i mes a mes anirem descobrint altres històries amagades.

A la Sala podeu trobar un dossier amb la bibliografia emprada a cada sessió i els treballs que han fet les famílies: han creat les plaques dels carrers de la nostra ciutat inspirant-se en la història, fotografies antigues, etc. Aquest activitat vol acostar la història local als infants i les seves famílies i és fruït de la col·laboració de la Secció de Tarragona i la Sala infantil de la Biblioteca Pública de Tarragona.

Aquest taller és una de les moltes activitats que proposem a les famílies des del mes de febrer al voltant de les ciutats en general i especialment de la nostra ciutat, redescobrint-les a partir de la literatura infantil i de la història de Tarragona: passat, present i futur.

Xerrades, tallers, hores del conte, laboratoris, exposicions... són alguns dels formats d’activitats que ens permetran reflexionar sobre la ciutat, redescobrir espais i usos, la seva transformació... Com ho farem? A través de la literatura infantil i els llibres que ens parlen de la història de Tarragona.

Els laboratoris de lletres i imatges d’aquesta primavera també els dedicarem a l’espai públic: imaginar i dissenyar la Tarragona somiada,  la nostra casa ideal, els jardins i espais verds... i tot això gràcies a la literatura infantil i  l’ajuda de les famílies amb ganes d’experimentar i jugar amb les paraules i les imatges.

El mes de febrer el vam dedicar a la ciutat somiada, el de maig farem el tafaner i mirarem les cases per dins i ens imaginarem la nostra casa ideal i el mes de juny el dedicarem als espais verds de les ciutats. Per elaborar aquests tallers ens han inspirat els laboratoris  creats per la Biblioteca Roca Umbert de Granollers.

Volem crear una Tarragona de conte on tot sigui possible!