• Imprimeix

El festival SCAN a la Biblioteca

Xerrada "Els millors llibres de la història de la fotografia", a càrrec de Marc Coromina. Dissabte 1 de desembre d'11 a 13 hores. Inscripció prèvia.

30/11/2018 09:11
the Americans

Estem vivint una època daurada de l'edició de llibres de fotografia artística, els anomenats foto llibres. A través de petites editorials o d'autoedicions facilitades pels nous mitjans d'impressió digital, els fotògrafs veuen cada cop més el llibre com el suport idoni per a la difusió de la seva feina. Les galeries i els festivals de fotografia s'omplen de taules plenes de llibres de fotografia que pel seu tiratge limitat costa de poder veure en altres llocs. El fenomen ha representat una petita revolució en l'àmbit de l'edició, però és una revolució que ve precedida d'una llarga història. En aquesta xerrada intentarem fer, a partir d'alguns dels grans llibres de la història de la fotografia, un repàs per les relacions complexes i sovint contradictòries que ja des dels seus orígens han mantingut la fotografia amb el llibre.

 

Marc Coromina és Llicenciat en Història de l’Art per la Universitatd de Barcelona, va cursar alhora estudis de fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC). Com a fotògraf free-lance ha treballat en l’àmbit editorial, publicitari i en nombroses publicacions (entre les quals destaca la col·laboració amb la revista Descobrir Catalunya) i amb institucions d’àmbit cultural com la Fundació Antoni Tàpies. Col·labora amb el departament educatiu de la Fundació la Caixa per a projectes de fotografia entre els quals destaca els presentats al voltant de les exposicions Pere Català Pic. Fotografia i publicitat (1998), Joseph Sudek (1998), Fotopres (1999 i  2001), Herbert List (2000) i Ellen Auerbag (2003) entre d’altres. També és autor del projecte de col·laboració amb Instituts d’Educació Secundària Districte-3. La fotografia a l’aula. En l’actualitat imparteix classes de fotografia a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona (EADT) d’on és  responsable del departament de fotografia.

 

Us podeu inscriure a la Biblioteca, per telèfon (977 240331) o bé per correu electrònic (bptarragona.cultura@gencat.cat). Activitat gratuïta.

Més informació a: