• Imprimeix

Cicle de cinema PULITZER 100+1. A càrrec del director i divulgador cinematogràfic, Raül Contel.

Els dilluns 26 de març, 9 i 16 d’abril de les 18.30 h a les 20 h. Entrada lliure. Aforament limitat

09/03/2018 09:03
Premi Pulitzer


Fa 100 anys que es concedeixen els Premis Pulitzer, els més preuats guardons del periodisme de investigació, que també contemplen les millors fotografies d’actualitat, els més destacats llibres de ficció, històrics i biogràfics, i les més aclamades obres de teatre i música, arribant a comprendre fins a 21 diferents mitjans de comunicació.

A l’espera de l’entrega dels Pulitzer d’enguany, la 101 edició, us proposem una selecta i curiosa selecció dels molts films que el cinema, com no?, ha basat en aquests premis, confegint cintes plenes d’emoció, missatges corprenedors i colpidores histories sobre la condició humana.


Serà impartit i conduït pel director i divulgador cinematogràfic Raül Contel. Contel ha aconseguit diversos premis en el camp del curtmetratge. Els seus primers treballs foren, entre altres: Cos trencat (1980), Gish (1980), Secuencias de un grupo (1981) i Amort (1982). Al 1990 va estrenar l’obra teatral infantil Contes per a garrinets. També ha impartit cursos d’iniciació al llenguatge cinematogràfic en diferents centres docents i ha estat articulista cinematogràfic.

Crits sords va ser guardonat amb el Premio de Cinematografia de la Generalitat el 1985 i el de Nuevos Realizadores del Ministerio de Cultura. Va ser un dels 15 fundadors del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya.