• Imprimeix

Félix Téllez Solà (1934-2016) Carnet número 1. 28 de març de 1951.

Us presentem el primer lector de la Biblioteca amb carnet de 1951.

31/07/2018 09:07
1r carnet BPT Félix Téllez SolàFèlix Téllez va néixer a Astúries però ben aviat la seva família va retornar a Tarragona. El seu pare era cap d’estació i la seva mare, Margarita, regentava un quiosc a la part alta on també oferien préstecs de llibres i novel·les, que ell devorava incansablement. Tota la seva vida fou un àvid lector, per aquest motiu quan es va inaugurar l’actual Biblioteca de Tarragona l’any 1951 va poder ser el primer tarragoní en fer-se’n soci.

La lectura i l’art van ser sempre les seves dues grans passions, raó per la qual va estudiar dibuix l’any 1955 a l’Escola Taller d’Art de la Diputació de Tarragona, al carrer Santa Anna, on actualment hi trobem el Museu d’Art Modern. També va viatjar a París per descobrir la pintura d’aquell moment i va ser un gran admirador de l’obra de Dalí, al qual va conèixer personalment quan va visitar Tarragona l’any 1973.

Treballà com a vidrier, dominava la tècnica de l’esmerilat del vidre, el poliment de miralls i l’ús del pa d’or per fer recobriments daurats. Va participar en la construcció de la il·luminació de l’interior de la Font del Centenari, així com també la d’alguns dels passos de Setmana Santa. Més endavant, i junt amb la seva esposa Consuelo Martín treballaren al "Bar Jauja", propietat de la seva família, que estava situat a l’actual Rambla Nova. Va ser el primer bar de Tarragona en tenir televisió, motiu pel qual s’hi reunien molts tarragonins per veure els primers partits de futbol. Es va dedicar també al comerç al capdavant de la "Cristaleria Fausmar", feina que va compaginar amb la topografia.

Home de gran inquietud cultural no va poder estudiar durant el difícil temps de postguerra, però més endavant completà estudis. Amant de la pesca esportiva impulsà l’any 1975 a través de la "Junta de la Societat Esportiva de pescadors de canya" el Vedat de Pesca a l’escullera del Port de Tarragona.

Félix va ser un home avançat al seu temps, i va transmetre les seves ganes de viure i aprendre als seus cinc fills i cinc nets. Tota la vida va mostrar un gran afany de coneixement, fins i tot a la seva última etapa, on va trobar una manera d’expressar el seu sentit artístic a través de les noves tecnologies, restaurant fotografies antigues i fent composicions fotogràfiques.