• Imprimeix

VII Primavera Literària. ONCE i Biblioteca Pública de Tarragona

Unim esforços per oferir a la ciutat activitats per a tots. Març - Abril 2018

14/04/2018 09:04
Primavera literària


Qualsevol mes és bo per acostar-se a la cultura, però l'abril té un aire especial, Sant Jordi convida a delectar-se amb un llibre o participar de mil actes literaris que s'ofereixen al ciutadà.

L’ONCE i la Biblioteca Pública de Tarragona uneixen esforços per oferir a la ciutat activitats obertes a tots els públics i que permetin  enriquir les pròpies experiències. 

PROGRAMA D’ACTIVITATS

 • Dilluns, 19 de març a les 18.30 h
  Poesia en solfa. Recital de poemes alemanys musicats, interpretats per la soprano Júlia Fortuny

El repertori es basarà en poemes pertanyents al moviment literari del romanticisme alemany: Johann Wolfgang Goethe (1749-1832), Heinrich Friedrich Ludwig Rellstab (1799-1860) i Herman von Gilm (1812-1864).El romanticisme fou un moviment artístic que s’inicià a finals del segle XVIII a Europa, com a reacció davant la Il·lustració. L’artista romàntic és un creador lliure que expressa el seu interior sense imposicions externes. 

 • Dimecres 21 de març a les 12 h 
  Vermut Poètic a la Sala infantil de la Biblioteca

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Gran festa de la paraula i les lletres impulsada per l ’ Institució de les Lletres Catalanes. L’autor encarregat d’escriure el poema ha estat Marc Granell i a Tarragona dediquem l’acte del Vermut a Montserrat Abelló, aprofitant el centenari del seu naixement i llegint també la seva poesia  

 • Dimecres 21 de març a les 18 h
  El Piano poètic amb Kiev Portella a la Biblioteca

Kiev Portella actualment és professor de l’Escola i Conservatori Professional de Música de Tarragona i porta una sòlida trajectòria com a concertista per Espanya, Itàlia i Anglaterra. Compagina les seves actuacions com a solista junt amb les de músic de cambra al costat d’importants noms de l’actualitat musical. 

 • Dijous 5 d’abril a les 18.30 h a la Biblioteca 
  “Frankestein, 200 anys: monstre o criatura”?

L’evolució d’un mite a través del cinema a càrrec de Josep Anton Rossell, periodista de professió, agitador cultural inquiet i un apassionat del cinema. Fundador del Diario de Lérida i director de La Mañana a Lleida i d'El Periòdic d’Andorra. Ha publicat diversos llibres i ha col·laborat a les Universitats de Barcelona i d’Andorra. 

 • Dijous 19 d’abril a partir de les 17 h a la Sala d'Actes ONCE (Rambla Vella)
  Lectura pública: Amb “Esports i literatura?”

Des del sofà podem córrer els 1000 metres en dues frases, escalar l’Everest sense cap piolet,... volem descobrir els llibres que amaguen en les seves pàgines la duresa, l’emoció d’assolir les metes... tot allò que els esports ens deixen descobrir. 

 • Divendres 20 d’abril
  Revetlla Literària. Tots els estils literaris hi tenen cabuda: novel·la, música, teatre, poesia...; tots hi som convidats: escriptors, actors, tu,... La Biblioteca Pública de Tarragona obre les seves portes a partir de les 20 h per començar a celebrar Sant Jordi.

 • Dijous 26 d’abril a les 18 h a la sala d'actes ONCE (Rambla Vella)
  Xerrada “L’ONCE compleix 80 anys”.

Vine a conèixer de la mà d’alguns protagonistes com s’ha viscut l’evolució de l’ONCE, anècdotes, experiències...