• Imprimeix

POESIA EN SOLFA. Recital de poemes alemanys musicats, interpretats per la soprano Júlia Fortuny

Dilluns, 19 de març a les 18:30h. Entrada lliure. Aforament limitat

16/03/2018 09:03
Caminant damunt un mar de boira de Caspar David Friedrich


La poesia serà l’encarregada de donar la benvinguda a una primavera curulla d’esdeveniment literaris, musicals i culturals a Tarragona.

A la biblioteca començarem la setmana amb un recital poètic i musical de la mà de la cantant Júlia Fortuny.

El repertori es basarà en poemes pertanyents al moviment literari del romanticisme alemany: Johann Wolfgang Goethe (1749-1832), Heinrich Friedrich Ludwig Rellstab (1799-1860) i Herman von Gilm (1812-1864).

El romanticisme fou un moviment artístic que s’inicià a finals del segle XVIII a Europa, com a reacció davant la Il·lustració. L’artista romàntic és un creador lliure que expressa el seu interior sense imposicions externes. 

El lied, que significa cançó en alemany, és una de les formes musicals d’aquest període. Compost per a veu solista i piano, utilitza com a text un poema.

Durant el recital tindrem ocasió d’escoltar peces de Franz Schubert (1797-1828), Piotr Ilitx Txaikovski (1840-1893) i Richard Strauss (1864-1949).

La carrera de la soprano Júlia Fortuny comença al conservatori de Tarragona on obté el títol de cant amb les màximes qualificacions. La seva formació continua a Salzburg i Roma amb prestigiosos professors. A Itàlia intervé en òperes i concerts d’importants festivals amb bona crítica per les seves dots vocals i interpretatives.

També a Espanya participa en gires pels festivals de Bilbao, Logroño, Barcelona, Santes Creus, etc... amb diferents programes per soprano i orquestra, Barroc, Lied, òpera i sarsuela escenificades.