• Imprimeix

Passejada matinal. “L’Oliva, un barri amb història”

Divendres 26 d'octubre a les 10.30 h. Imprescindible inscripció prèvia.

23/10/2018 09:10
Muntanya de L'Oliva

El proper divendres dia 26 d’octubre tindrà lloc un passeig matinal per la muntanya de l’Oliva i els seus votants.
L’activitat està organitzada per l’Associació de Veïns de l’Oliva i la Biblioteca Pública de Tarragona.  Porta per títol "L’Oliva : un barri amb història" i anirà a càrrec de Pere Manuel Llorens, estudiós del barri.

L’hora d’inici és a les 10.30 hores i la durada prevista: 2 hores. Les places son limitades i cal inscripció prèvia per telèfon al 977 240 331 o bé per correu electrònic a bptarragona.cultura@gencat.cat.


Des d’una certa distància la muntanya de  l’Oliva, una àrea peri-urbana de prou anomenada,  ha viscut la història de la ciutat. A vegades, la història en majúscula; durant el Setge a Tarragona de les tropes de Napoleó o els tràgics afusellaments de la guerra i postguerra civil, per exemple. Unes altres, la història menuda a través d’homenatges a personalitats, dies de la mona, replantacions forestals, acampades, berenars o reunions polítiques i socials.  Les restes del desaparegut Fortí, els dipòsits de l’aigua, el zig-zag, l’antena de la ràdio i tants altres masos, funcionals o més senyorívols, configuren encara un entorn viu i amb encant que us convidem a recórrer i a redescobrir.