• Imprimeix

Biblioteca Pública de Tarragona. Biblioteca per a tothom: Memòria 2017

05/03/2018 09:03
Biblioteca Pública de Tarragona


Aquest 2017, des de la Biblioteca hem continuat treballant per consolidar les línies de treball que ens vàrem marcar en l’anterior Pla estratègic centrades en l’orientació als usuaris, la millora dels serveis, l’aprofundiment en la lectura, la formació i la divulgació de la literatura i dels patrimonis. Al mateix temps, hem buscat mantenir la col·laboració amb el teixit cultural de la ciutat i avançar les accions conjuntes amb els centres educatius.

Des de la Sala infantil s’ha potenciat la lectura des de les primeres edats, i també en família, sent conscients de la seva importància al llarg de la vida. Destaquem els clubs de lectura infantils, que han assolit la xifra de 689 participants, un 2,99% més que l’any 2016.  També hem vist l’augment de la demanda d’activitats i tallers infantils que arriben als 4.192 participants, un 10% més que el 2016.

Dins de l’àmbit de la lectura hem experimentat la consolidació dels clubs de lectura en llengües amb una bona acollida, en especial l’anglès; aquest 2017 s’ha iniciat també el club de lectura en francès, i es mantindrà durant el 2018.

L’aprenentatge ha seguit també essent un element important, especialment els tallers, i en els àmbits de xarxes socials, d’informàtica i de creixement personal.

Es treballa la difusió de les activitats, però també dels serveis i de les col·leccions a través de les xarxes socials (Fb, Twitter i Instagram) que augmenten els seguidors); al seu costat es renova la pàgina web de la Biblioteca que millora en atractiu i claredat.

La divulgació dels patrimonis ha pres diverses formes; xerrades, sortides culturals, rutes... que han sumat esforços amb altres agents per arribar a prop de 2.000 participants persones durant l’any 2017; i el que per nosaltres és més important, obtenir una valoració molt alta en les enquestes de satisfacció (9,3 sobre 10).

Un dels objectius destacats és arribar a tothom, i especialment a aquells que ho necessitin. Per aquest motiu hem consolidat el projecte BiblioAprop (apropant la Biblioteca mensualment al Centre Sociosanitari Francolí), acollint la Jornada de "Biblioteca Pública i compromís social" o col·laborant més directament amb la ONCE, revalidant les activitats de la "Primavera literària".

Documents de consulta: