• Imprimeix

ISMENE. Representació teatral i posterior debat de l’obra de Carole Fréchette

Dimecres 13 de desembre a les 18.30 hores a la Secció Local. Entrada lliure, aforament limitat.

13/11/2017 09:11
Ismene

ISMENE. Representació teatral i posterior debat de l’obra de Carole Fréchette.
Interpretació de Fina Rius; direcció d’Imma Colomer.

ORIGEN DE L’OBRA

La primera lectura d’Ismene de Carole Frèchette va ser el gener del 2016. Cada any el Festival Le Paris des Femmes, convida a novel·listes, dramaturgues, guionistes i actrius, a escriure una peça curta, amb un màxim de 3 personatges, sobre un sol tema. El 2016 el tema triat va ser “Crim i Càstig”, un gest de complicitat a Fedor Dostoievski. Les creacions es representen com lectures dramatitzades al Théâtre de Mathurins, de Paris.

Amb aquests requisits Carole Fréchette va teixir aquest text. El resultat ha sigut un text que ens ha atrapat per la seva original teatralitat, per la reivindicació als personatges ningunejats, sobretot com a condició de dones, pel debat que genera, per tornar-nos a apropar a la tragèdia grega i adonar-nos que el dilema entre moral i ètica persisteix més que mai en els nostres dies.

SINOPSI

Ismene, va ser dels únics testimonis que va sobreviure a la tragèdia atroç de la seva nissaga. Quan accepta el repte de la invitació a la conferència, no ho fa amb la intenció de justificar els seus actes, si no, per trobar respostes a les qüestions que l’agiten i la consumeixen. Desgrana minuciosament el seu passat que l’ha corsecat tota la vida. Necessita fer net, necessita acceptar per poder mirar endavant. Pensen que la seva germana Antígona és millor que ella? Jutjar-la és molt fàcil. Creuen que la poden descriure en dues o tres frases simplistes o la tanquen dins d’unes paraules odioses: covarda, submisa, poruga... Però no saben qui és Ismene; “Volia morir heroicament per fer-se perdonar de no ser heroica”... Ha volgut venir aquí per mirar d’entendre el que va viure, exposar-nos els seus dubtes intentant reconstruir la història, amb l’esperança que sentin el so de la seva pròpia veu, la vibració, farà que és bellugui alguna cosa dins seu, dins de vostès, dins de l’univers.

FINA RIUS  és actriu professional des de 1979 en teatre, ràdio, cinema i televisió. Especialista a l´Institut del Teatre des de l´any 2001, actriu de doblatge en català i castellà, així com productora dels seus propis espectacles teatrals.

IMMA COLOMER és una actriu i directora catalana de teatre, televisió i cinema. També és co-fundadora del Teatre Lliure i de la companyia Els Comediants.