• Imprimeix

Exposició: Territoris fantàstics de la literatura infantil i juvenil

Del dilluns 28 d’agost al divendres 15 de setembre a la Biblioteca Pública de Tarragona

05/08/2017 14:08
Exposició Territoris Fantàstics

Sou fans del gènere fantàstic? Us convidem a visitar aquesta exposició concebuda, dissenyada i realitzada pel ClijJCAT, que us permetrà creuar les portes de tot allò que és desconegut i descobrir nous móns. Hi ha qui diu que la fantasia és l’únic espai que ens queda per acollir-nos i refugiar-nos. I és que en el món de la fantasia hi caben somnis i malsons, fades i bruixes, vampirs i fantasmes... Us animeu a descobrir-los?

Territoris fantàstics és una exposició que se centra en aquella literatura que ha fet de la fantasia el seu ingredient bàsic. I en concret, fixa l’atenció en aquells contes, còmics i novel·les on l’autor juga amb dos mons paral·lels, un de real i un de fantàstic, i crea un lloc de pas, o bé, un mitjà de transport per comunicar-los ambdós.
Molts dels seus protagonistes tenen la sort o el poder de trobar un mitjà de transport o un passadís secret que els permet accedir a un territori que sovint es regeix per unes regles diferents, on els personatges tenen característiques plenes d’imaginació, on algunes de les aventures són inimaginables en el nostre món, on la lluita entre el bé i el mal sovint és present, on el temps s’estira i s’arronsa com un xiclet, i moltes altres coses.
El lloc de pas que trobem situat en l’espai més proper i quotidià que puguem imaginar: mirall, llibre, armari, finestra… i el mitjà de transport per accedir-hi que pot ser ben original: préssec, ascensor, tetera… són de vital importància en les trames d’aquestes obres, però també ho és la descripció de tot allò que trobem en els escenaris fantàstics, les aventures que hi succeeixen, aquells personatges que hi coneixem... Tant és així que la seva capacitat de suggeriment fa que moltes d’aquestes obres arribin amb la promesa sota el braç que ben aviat les podrem veure al cinema.
A través de l’exposició, us convidem a viatjar als Territoris fantàstics que trobareu en aquests llibres, però sobretot a través de la seva lectura, a través dels llocs de pas i els mitjans de transport que us proposen.

Bon viatge!!!
Pep Molist

Us convidem a participar a l’activitat que tindrà lloc el dimarts 5 de setembre a les 18 h al voltant d’aquesta exposició:
L’hora del conte dels Territoris fantàstics que anirà a càrrec d’Imma Pujol i anirà adreçat a infants a partir de 5 anys.
Després dels contes els assistents podran gaudir d’una visita a l’exposició.
Places limitades. Inscripcions a la Sala infantil