• Imprimeix

"Machines" DOCS Barcelona DEL MES. Gener 2018

Divendres 26 de gener a les 18.30 hores a la Secció Local de la Biblioteca. Versió original en anglès i hindi, subtitulada en català. Entrada lliure. Aforament limitat.

13/01/2018 09:01
Machines

 

La història

Hipnòtica, laberíntica i desoladora. Milers de treballadors exhausts, interminables jornades laborals de 12 hores i una immensa fàbrica tèxtil a Surat, una ciutat industrial situada al nord-oest de  l’Índia. La càmera viatja lleugera pels passadissos d’aquest submon invisible, on humans i màquines són la mateixa cosa.

El cineasta Rahul Jain debuta amb una obra valenta i personal. Les curtes converses que manté amb els treballadors ens descol·loquen i afegeixen una nova capa de lectura a un film que va més enllà de la denúncia de l’explotació laboral. Observem, incrèduls, una realitat dramàtica que ens atrapa per la seva esplendor sonora i visual.

Una mirada dura, i a la vegada d’una sensibilitat extraordinària, a l’explotació dels treballadors a les fàbriques dels països en vies de desenvolupament, que ens obliga a replantejar-nos si les dinàmiques productives del món en què vivim són les més idònies.

El director

Rahul Jain és un director de documentals nascut a Nova Delhi, criat a l’Himàlaia i educat als Estats Units. És llicenciat en Belles Arts de Cinema i Vídeo a l’Institut d’Arts de Califòrnia i té un màster d’Escriptura sobre Estètica i Política. S’interessa per la distància, l’alteritat i la quotidianitat. Machines és el seu primer llargmetratge documental.


Premis i festivals

Premi Amnistia Internacional Catalunya, DocsBarcelona – Catalunya, 2017

Premi especial del jurat, Sundance – Estats Units, 2017

Selecció Oficial IDFA – Països Baixos, 2016

Premi “Human Values” i Premi del Jurat, Thessaloniki DFF – Grècia, 2016

DOCS Barcelona DEL MES

És la prolongació del Docs Barcelona Festival al llarg de l’any i el territori. Va néixer el 2005 amb l’objectiu d’apropar els documentals als espectadors més enllà de les ocasions puntuals que ens brinden els festivals.

Aquesta és una activitat que promou el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i s’emmarca dins el Ple pel Català al Camp de Tarragona.