• Imprimeix

"Over the limit" DOCS Barcelona DEL MES. Setembre 2018

Dijous 27 de setembre a les 18.30 hores a la Secció Local de la Biblioteca. Versió original en rus subtitulada en català. Entrada lliure. Aforament limitat.

26/09/2018 09:09
Docs del Mes

Over the limit.  
Polònia, Alemanya, Finlàndia (2017). 74 minuts.

La història

La Rita Mamun, amb només 20 anys, és una atleta russa d’elit en gimnàstica rítmica que ha arribat al moment crucial de la seva carrera esportiva. Aviat es retirarà, però el seu objectiu final és convertir-se en campiona olímpica. Aquesta serà la seva última oportunitat per fer realitat el seu gran somni d’aconseguir l’or als Jocs Olímpics de Brasil. Quin és el preu que els i les atletes estan disposats a pagar per assolir l’èxit?

"No ets un ésser humà, ets una atleta!" A través dels seus entrenaments, veiem les dures relacions que s’estableixen entre entrenadors i atletes per arribar a l’èxit i la pressió física i mental a la qual es veuen sotmeses les atletes d’elit.

Aquest és el retrat d’una jove atleta que lluita per aconseguir el que ambiciona mentre ha de complir les expectatives de l’exigent sistema oficial d’entrenament rus i deixar de banda la vida personal.


La directora

Marta Prus és una documentalista polonesa, graduada en direcció de documentals a l’Andrzej Wajda Master School. Durant la infància, va ser membre de l’equip polonès de gimnàstica rítmica durant 7 anys. Posteriorment va ser ballarina al Hanna Kamińska Dance Studio, fundada a la National Ballet School de Varsòvia. Over The Limit és la seva pel·lícula de debut.

 

Premis i festivals

  • Premi a millor direcció novell, ZagrebDox. Croàcia, 2017
  • Menció d’honor a CinéDoc Tbilisi. Geòrgia, 2018
  • Secció oficial, One World Film Fest. República Txeca, 2017
  • Secció oficial, IDFA. Països Baixos, 2017
  • Secció oficial, Festival Ambulante.Mèxic, 2017
  • Secció oficial, Visions du Reel. Suïssa, 2017
  • Secció oficial. DocsBarcelona. Espanya, 2018

 

DOCS Barcelona DEL MES

És la prolongació del Docs Barcelona Festival  llarg de l’any i el territori. Va néixer el 2005 amb l’objectiu d’apropar els documentals als espectadors més enllà de les ocasions puntuals que ens brinden els festivals. Aquesta és una activitat que promou el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i s’emmarca dins el Ple pel Català al Camp de Tarragona.