• Imprimeix

Converses d'estiu

Tres dijous, tres escriptors. 5, 12 i 19 de juliol a les 18.30 h. Amb Tecla Martorell, Teresa Duch i Alfons Cama

13/07/2018 09:07
Converses d'estiu


Durant el mes de juliol a la Biblioteca Pública de Tarragona conversarem, en to distès, amb tres escriptors de Tarragona que ja tenen recorregut en el món de la ficció i dels llibres. Parlarem sobre la seva experiència literària, quins motius els empenyen a escriure, quines dificultats troben, com adapten la tècnica narrativa al seu propi estil, fins a quin punt la documentació els és necessària i ha de ser precisa, com s’ho fan per editar, quins són els seus projectes més immediats, les fites on els agradaria arribar i, és clar, contestaran a tot el que els lectors gosin preguntar-los.

La primera conversa tindrà lloc el dijous dia 5 de juliol a les 18.30 h i hi participarà Tecla Martorell. Aquesta escriptora és diplomada en Magisteri per la UB i llicenciada en Pedagogia per la URV. Té una llarga trajectòria docent com a mestra d’adults als barris de ponent de Tarragona, i compta amb una àmplia producció literària on la dona sempre n’és la protagonista. Ha escrit narrativa curta per adults, recollida a Contes, relats i un comiat, i dues novel·les:  Dels sols i les llunes i Com les soques de les figueres velles, Premi Fra Albert Vidal de Montblanc 2016. També ha col·laborat  amb Pilarín Bayés i l’Editorial Mediterrània amb les petites històries de la rambla de Tarragona. Darrerament ha publicat Memòria de les oblidades, obra que actualment es representa pels escenaris de Catalunya. Ha participat en la publicació col·lectiva Assassins del Camp, en què participen quinze autores i autors del Camp de Tarragona.

La segona conversa serà amb Teresa Duch el dijous 12 de juliol a les 18.30 h. Teresa Duch va néixer a Vimbodí l’any 1956. L’any 2005 va descobrir l’Escola de Lletres, la qual, en paraules seves, li ha permès formar-se literàriament, requisit per encarrilar bé la inspiració i per tenir instruments expressius. Viu a Tarragona i sempre escriu. Ha publicat els reculls de contes Viatges insòlits de viatgers abrandats i Arrelats, a més de dues novel·les negres: Les cadenes subtils i El silenci de Vallbona. També ha publicat contes amb el col·lectiu mots.en.cru, a més de mantenir el blog Salsa Ficció i una columna quinzenal d’opinió a Notícies Tgn. Participa en diverses activitats literàries col·lectives de la ciutat. Ha guanyat diversos premis literaris, entre els quals el de Relats de Dones de Tarragona i el premi Maig de Vila-real. És l’autora de capçalera de la Biblioteca Joan Martorell Coca de Roda de Berà.

El dijous dia 19 de juliol a les 18.30 h acollirem la tercera conversa amb Alfons Cama, escriptor nascut a Calonge (Baix Empordà) l’any 1952. És tarragoní d’adopció des de 1987. Va estudiar enginyeria industrial i ha treballat en diferents administracions públiques. S’ha format en narrativa literària a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. La seva primera publicació va ser la novel·la El camí dels cirerers. Posteriorment ha publicat dos llibres més: Un pessic a l’ànima i Amb dits de molsa, novel·la ambientada a Tarragona. L’olor de la seva pell és la seva darrera obra publicada, finalista al polèmic premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès d’enguany. Ha obtingut el premi Drac de Narrativa Curta d’Òmnium Cultural del Solsonès 2016 pel conte Maria Cinta.