• Imprimeix

Code Club: programació d'ordinadors per a nens i nenes de 10 a 12 anys

Els matins de dissabtes de 10.30 h a 12 h, des del 2 de febrer al 27 d'abril a la Biblioteca. Places limitades. Inscripció prèvia.

10/01/2019 15:01
CodeClub

 

 

Els Code Clubs (en català: clubs de codi o clubs de programació) són una xarxa d'activitats gratuïtes totalment gestionades per voluntaris amb l'objectiu que els infants tinguin l'oportunitat d'aprendre a programar.

Aquestes activitats es porten a terme en horari extraescolar, a les escoles i també a la Biblioteca. Actualment, hi ha més de 1350 Code Clubs repartits per tot el món. Amb materials didàctics que han estat pensats amb l'objectiu que els nens puguin aprendre els fonaments de la programació a través de l'estimulació de la seva creativitat.

La filosofia que mou els Code Club és utilitzar la diversió com a eina fonamental per estimular la creativitat i l'aprenentatge autònom dels nens; es proposen descobrir la màgia que hi ha darrera dels ordinadors, amb l'objectiu que els nens siguin més crítics davant de certes situacions del món digital. Així mateix el Code Club ajuda als nens a desenvolupar el pensament computacional que és de gran ajuda per poder programar ordinadors, però això són objectius que es consideren secundaris.

Es tracta de tallers gratuïts d’1 hora i mitja de durada que es faran els dissabtes a la Biblioteca a les 10.30 h del matí, en grups reduïts i conduïts per dos voluntaris de la Universitat Oberta de Catalunya. El taller començarà el dissabte 2 de febrer i finalitzarà el dissabte 27 d'abril.

Inscripcions a la Sala Infantil de la Biblioteca, al correu electrònic (bptarragona.cultura@gencat) o al telèfon 977 240 331.