• Imprimeix

Centenari Ramon Muntanyola

Dilluns 23 i dijous 26 d’octubre a les 19 h. Organitzen: Ajuntament de l’Espluga de Francolí i Biblioteca Pública de Tarragona. Col·labora: Escola de Lletres de Tarragona. Intervindrà Eugeni Perea i llegiran poemes: Benigne Rios, Montserrat Masdeu, Josep M. Valles, Ivan Andreu, Anna Gispert i Sílvia Solé

20/10/2017 19:10
Centenari Ramon Muntanyola


Capellà, poeta guardonat als Jocs Florals, defensor de la llengua catalana, orador de masses, activista cultural, biògraf... Mossèn Ramon Muntanyola i Llorach (l'Espluga de Francolí, 1917 – Barcelona, 1973) va ser un home polièdric que, a banda de la seva tasca pastoral, va destacar per la seva producció literària, pel seu compromís social i per l’energia i convicció amb què defensava els seus postulats. Afable i obert, els que el van conèixer asseguren que “mai no tenia un no per a ningú”.

Des del mes d’abril de 2017 ha estat  homenatjat amb tot un seguit d'actes que s'allargaran tot l'any coordinats per l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, i per l’historiador Josep M. Vallès, amb la col·laboració d'altres municipis vinculats a Muntanyola i de la Diputació de Tarragona, entre altres institucions.


PROGRAMA

Dilluns 23 d'octubre 2017, a les 19 h
Conferència: Ramon Muntanyola. Sacerdot
A càrrec de Josep M. Grau. Historiador. 


Dijous 26 d'octubre 2017, a les 19 h 

Lectura comentada de poemes: Muntanyola, l'obra poètica
Intervindrà Eugeni Perea i llegiran poemes: Benigne Rios, Montserrat Masdeu, Josep M. Valles i altres.