• Imprimeix

Club de lectura. Llibres premiats: 2Pinisolers

Setembre - Novembre 2018. -- INSCRIPCIONS OBERTES --

09/08/2018 09:08
Premi Ciutat de Tarragona

Imatge extreta de: http://rctgn.cat/premi-ciutat-tarragona/

La Biblioteca Pública de Tarragona i la Casa de les Lletres es proposen donar rellevància al Premi Pin i Soler de novel·la i promoure’n la lectura a través d’un grup de lectura que s’acompanya de la presència dels autors. Des de l’any 2015, cada any llegim el darrer Pin i Soler i un altre que rescatem d’anys anteriors. 

La proposta  que us oferim preveu llegir la darrera novel·la premiadaL'observador de núvols, de Marc Capdevila i el premi de l’any 1995, Dibuixos obscens, de Jordi Cervera. Les sessions de comentaris  aniran a càrrec dels respectius autors. 

 

 • Dijous 13 de setembre a les 18.30 h a la Casa Canals
  Presentació del llibre: L'observador de núvols de Marc Capdevila, guanyador del 28è premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler. 

 • Dilluns 8 d’octubre a les 18.30 h a la Biblioteca
  Trobada amb Marc Capdevila, guanyador del Premi Pin i Soler d’enguany i sessió de comentaris de la novel·la premiada L'observador de núvols

  L'escriptor Marc Capdevila, que va néixer a Vic i resideix a Tona, es va donar a conèixer com a escriptor l’any 2010 amb Aigua pudenta  i posteriorment ha publicat dos títols més, La querosenca (2011) i La Bíblia de pedra (2014).  Aquest mateix any va publicar El jaç del faquir (Ed. Efadós).  L’observador de núvols s’inspira en El vigilant del camp de sègol, el clàssic  de J.D. Salinger, i narra la història d’un jove culte i de bona família, que a la vegada provoca un cert rebuig. Es tracta d’una obra de gran força narrativa, amb una important riquesa de registres, qualitats destacades pel jurat.

 • Dilluns 12 de novembre a les 18.30 h a la Biblioteca
  Trobada amb Jordi Cervera, guanyador del Premi Pin i Soler de l’any 1995  i sessió comentaris de la novel·la Dibuixos obscens

  Jordi Cervera (Reus, 1959) és un escriptor i periodista de reconegut prestigi que compta amb una sòlida trajectòria i no només com a escriptor de novel·la sinó també com a poeta. Entre les seves obres destaquen Mosques (Premi Ferran Canyameres), Brigada 21, Desig de foc, Mort a sis vint-i-cinc (Premi Edebé 2009) o La música dels camaleons (Bromera 2015). Fa pocs mesos ha publicat la novel·la Gran Hotel Reus Continental. Com a poeta ha publicat entre d’altres, Ciutat (Premi Igualada), A Laura, potser, Tanta xerrameca cansa (premi Recvll Blanes) Talaiot, Lo que pasa cuando no pasa nada, Pintallavis, l’estudi preliminar que encapçala Joan Perucho. Poesia 1947-1956 o Menú de degustació, el primer llibre de poesia sobre elBulli amb pròleg de Ferran Adrià. Jordi Cervera manté un dels blogs catalans més importants sobre literatura, premiat en dues ocasions, els anys 2008 i el 2017.


La Biblioteca disposa de clubs de lectura des de l’any 1995 moderats per Esteve Masalles i per Dolors Gironès  i en podeu formar del club de lectura apuntant-vos a bptarragona.cultura@gencat.cat

També podeu complementar el cicle amb la ruta "Coneix la Tarragona del segle XIX amb la Ruta Pin i Soler". Els dies: dissabte 29 de setembre (a les 11 h) i els dimarts 2 i dijous 4 d’octubre (a les 19 h). Punt de trobada: Via de l’Imperi, davant del Portal del Roser.

Basada en el llibre Ruta Josep Pin i Soler (La interpretació de la ciutat), de l’escriptor Magí Sunyer, amb l’objectiu de donar a conèixer la figura i l’obra del literat tarragoní, la ruta transcorre per indrets de la ciutat de Tarragona descrits en la trilogia novel·lística de Pin i Soler (La família dels Garrigas, JaumeNíobe), que retrata la Tarragona del segle XIX.

En acabar el recorregut, Raffa Gelati oferirà als assistents una degustació del gelat Pin i Soler.
Guia de la ruta: Anna Llovera. Amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola de Lletres.
Cal fer reserva prèvia a apellc.socis@gmail.com o apellc@tinet.cat.
Preu: 10 € (places limitades).

Organitza: Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC).