• Imprimeix

CICLE HEROIS i HEROÏNES D’ABANS. Club de lectura de còmics. Abril-juny 2018

Conductor: Emili Samper; dins del cicle "La ciutat a cau d'Orella" i amb la col·laboració de Delirópolis i de Tarraco Viva. Inscripcions obertes!

07/06/2018 09:06
Club de Lectura de Còmic

 

Us proposem la lectura de tres còmics que ens presenten personatges heroics de temps passats (la Guerra del Francès, l’Imperi romà i l’edat mitjana) relacionats, d’una manera o altra, amb la ciutat de Tarragona.

Veurem quin paper va tenir Rosa Venes i Clusas durant el setge de Tarragona el 1811, viatjarem al món antic per viure les curses dels aurigues en primera persona i acompanyarem Bernat de Santa Eugènia en la conquesta de Mallorca per part del rei En Jaume.

El cicle forma part de la 6a edició de La ciutat a cau d’orella dedicada a "Heroica Tarragona" (del 19 d’abril al 21 de juny), organitzada pel Servei de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona, la Biblioteca Pública de Tarragona, l'Arxiu de Folklore de la Universitat Rovira i Virgili i l'Escola de Lletres.

El conductor del club, Emili Samper, és investigador i professor. Ha treballat els àmbits de la cultura popular, i també el món del còmic. És membre del col·lectiu Delirópolis.

PROGRAMA

 • Dijous 19 d’abril a les 18.30
  1811. El setge de Tarragona
  Guió: Àngel O-Brunet
  Il·lustracions: Hugo Prades i Josep Lluís Zaragoza
  Ajuntament de Tarragona 2011
  El setge de Tarragona a través dels ulls d’un nen.
  El 28 de juny de 1881, l’exèrcit napoleònic assalta la ciutat de Tarragona, posant punt i final al setge que havia començat el 3 de maig. Quin paper va tenir Rosa Venes en aquest esdeveniment?

  Amb la presència d’Hugo Prades

 • Dijous 17 de maig a les 18.30
  Gloria Victis 1. Los hijos de Apolo
  Guió: Juanra Fernández
  Dibuix: Mateo Guerrero
  Color: Javi Montes
  Norma Editorial 2015
  Aeli es resisteix a seguir les passes del seu pare, un famós auriga que va perdre la vida en una cursa. Però les seves habilitats el condueixen inevitablement al coliseu romà.

  La història presenta les aventures de l’auriga Aeli, un personatge de ficció que està inspirat en un fet real: Aelio Hermeros, pare del protagonista, va ser un auriga real que va morir als 33 anys i a qui es va dedicar una estela que es conserva al Museu Arqueològic de Cuenca.

  Aquesta activitat forma part de la XX edició de Tarraco Viva. El festival romà de Tarragona. 

 • Dijous 21 de juny de 2018 a les 18.30
  Mallorca 1229. Jaume el Conqueridor
  Guió i dibuix: Oriol Garcia i Quera
  Editorial Casals 2010
  La conquesta de Mallorca va encetar les campanyes militars que portarien el rei En Jaume a guanyar-se el sobrenom del Conqueridor. A Mallorca 1229 assistim a les proeses dels seus cavallers de la mà de Bernat de Santa Eugènia, senyor de Torroella de Montgrí.

 

Inscripcions obertes a la biblioteca. A partir de 14 anys

Us podeu inscriure presencialment, per telèfon al 977 240 331 o per correu electrònic: bptarragona.cultura@gencat.cat