• Imprimeix

Clubs de Lectura. Tardor 2018

INSCRIPCIONS OBERTES a la Biblioteca

28/09/2018 09:09
Clubs de Lectura

Aquesta tardor reprenem els clubs de lectura, amb una novetat important: el club de Còmics amb el 80è aniversari de Superman. Conduït per Emili Samper. I després el cicle “Novel·la Policíaca” dedicat a la novel·la policíaca i d’intriga. Conduït per Margarida Aritzeta.

Al mateix temps, tornen clubs consolidats impulsats conjuntament amb diverses entitats de la ciutat: “2PiniSolers” junt amb la Casa de les Lletres, “Llegir el teatre” amb TeclaSmit i "Llibres Gairebé Savis"

Per altra banda us proposem clubs de lectura en llengües, que tenen per objectiu l’aprenentatge del francès i l’anglès mitjançant la lectura d'un llibre i les sessions de comentaris, tot facilitant la relació i l'intercanvi d'opinions entre els assistents utilitzant la llengua com a mitjà.

Còmics
Enguany se celebra el 80è aniversari de Superman, tota una icona de la cultura popular. Llegirem Superman. Paz en la Tierra, Superman. Hilo rojo i Joe Shuster. Una historia a la sombra de Superman.
Els dijous 18 d’octubre, 22 de novembre i 13 de desembre.

Cicle "Novel·la Policíaca"
Iniciarem el club de novel·la policíaca amb la lectura d’Els fils de l’aranya de Margarida Aritzeta, El falcó maltès de Dashiell Hammett i La mort sense ningú de Jordi Tiñena.
Els dijous 18 d’octubre, 15 de novembre i 20 de desembre a les 18.30 h 

Cicle "Art i Literatura"

Ens acostarem a la dansa a través de la lectura de l’autobiografia d’Isadora Duncan, el diari de Vàtslav Nijinski i una biografia de Carmen Amaya.
Els dijous 25 d’octubre, 22 de novembre i 13 de desembre a les 18.30 h

Cicle “2PiniSolers”
Junt amb la Casa de les Lletres. Amb l’objectiu de donar rellevància al Premi Pin i Soler de novel·la i promoure la lectura de les obres guardonades. El cicle s’acompanya amb la presència dels autors, conferències i altres activitats.

Llegirem l’obra guanyadora del premi de novel·la Pin i Soler 2018: L’observador de núvols, de Marc Capdevila i la del 1995, Dibuixos obscens de Jordi Cervera.
Els escriptors seran amb nosaltres els dies 8 d’octubre i 12 de novembre a les 18.30 h, respectivament.
En col·laboració amb la Casa de les Lletres.

Cicle  “Llegir el teatre”

Club de lectura vinculat al Teatre Nacional de Catalunya i les obres que s’hi representen. En aquesta edició llegirem Els Jocs Florals de Canprosa de Santiago Rusiñol, Cartografia de una desaparición de Sergio Blanco i Alba de Marc Artigau.
Els dimarts 2 d’octubre, 6 de novembre i 4 de desembre a les 18.30 h
Conduït per Cinta Ramon. En col·laboració amb TeclaSmit Teatre.

Cicle "Llibres Gairebé Savis"
Club de lectura d’assaig. Llegirem Els homes m’expliquen coses de Rebecca Solnit i La caída del hombre de Greyson Perry.
Els dimarts 23 d’octubre i 11 de desembre a les 18.30 h
Conduït per Esteve Masalles.

INSCRIPCIONS OBERTES a la Biblioteca, i també per correu electrònic a bptarragona.cultura@gencat.cat