• Imprimeix

Celebrem l’Any Nou Xinès a la Biblioteca Pública de Tarragona. Febrer 2018

Divendres 23 de febrer a les 17.30 h a la Sala Infantil. Teatre d’ombres xineses: El tigre, la guineu, i tres monjos xinesos. Organitza: Biblioteca Pública de Tarragona. Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Tarragona i Aula de Xinès a Tarragona de l'Associació de Dones Xines de Catalunya. Col·labora: Centre d'Estudis Hispànics de la URV.  

20/02/2018 09:02
Any Nou Xinès

 

L’Any Nou Xinès és la festivitat més important i tradicional del calendari xinès i el seu inici vària cada any perquè es regeix pels cicles lunars:  l'arribada de la segona lluna nova després del solstici d'hivern dona pas a l’Any nou, que en general es mou entre el 21 de gener i 21 de febrer. La seva celebració s’ estén a altres pobles influïts per la seva cultura com coreansjaponesos o vietnamites.

L'any 2018 és l'any del Gos (Terra) i comença el 16 de febrer de 2018 fins al 4 de febrer de 2019. El Gos és l'onzè signe del zodíac xinès (Rata, Búfal, Tigre, Conill, Drac, Serp, Cavall, Cabra, Mico, Gall, Gos, Porc).

La Biblioteca Pública de Tarragona s'hi suma per segon any de la mà de l'Associació d'Estudiants i investigadors Xinesos de Tarragona, l'Aula de Xinès a Tarragona de l’Associació de Dones Xines de Catalunya i el Centre d'Estudis Hispànics de la URV, i s’adreça a tots els públics, petits i grans, amb l’objectiu de descobrir de primera mà una de les cultures més mil·lenàries.PROGRAMA:

Divendres 2 de febrer a les 17.30 h a la Sala Infantil
T
aller de jocs. Juguem amb els palets xinesos?  (Activitat infantil)
Edat: a partir de 6 anys. Inscripció prèvia. 

Passeu una estona divertida jugant amb els palets xinesos. Sereu capaços d’agafar boles de cristall amb els palets? I caminar portant una bola de ping-pong amb els palets?
Els palets xinesos són els estris tradicionals per a menjar que es fan servir a la Xina, Japó, Corea del Nord i del Sud i Vietnam.

Dimarts 6 de febrer a les 19 h a la Secció Local 
Descoberta dels caràcters de l’escriptura xinesa (xerrada/taller)
Tots els públics. Aforament limitat

A càrrec de la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili i Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Tarragona.

Divendres 9 de febrer  a les 17.30 h a la Sala Infantil
El
drac xinès i la dansa del drac, Taller (Activitat infantil)
Edat: a partir de 6 anys. Inscripció prèvia.

El drac xinès no és un drac dolent que s’ha de matar per alliberar la princesa… Descobriu la veritable  història del drac xinès i creem tots junts un drac gegant per a fer la dansa del drac.

Dilluns 12 de febrer a les 19 h a la Secció Local
La Xina: del subdesenvolupament a super potència
Tots els públics. Aforament limitat

A càrrec de Dr. Jose Luis Herce Vigil professor visitant del Departament d’Enginyeria Química de la URV.
Tan sols en una sola generació el país ha passat de ser un país pobre i subdesenvolupat a convertir-se en una superpotència econòmica, industrial i tecnològica.

Dijous 15 de febrer a les 19 h a la Secció Local
La cultura i la cerimònia del tè xinès
Tots els públics. Aforament limitat

Conferència a càrrec del professor Huang Yi, Sommelier de te de Barcelona. Es degustaran diferents varietats de tè xinès.

Divendres 16 de febrer a les 17.30 h a la Sala Infantil
Taller de manualitats. L’òpera de Pequín (Activitat infantil)
Edat: a partir de 6 anys. Inscripció prèvia.

Aprèn a pintar màscares a l’estil de l’Òpera de Pequín. L’òpera de Pequín té una història de quasi 200 anys. El seu tret característic és la pintura de la cara i el color del vestuari que fan servir els actors: el negre representa un caràcter agosarat, el blanc un mentider, el blau un personatge fred i calculador i el color vermell un personatge valent i lleial.

Divendres 23 de febrer a les 17.30 h a la Sala Infantil
Teatre d’ombres xineses: El tigre, la guineu, i tres monjos xinesos (Activitat infantil)
Edat: a partir de 6 anys. Inscripció prèvia.

Espectacle d’ombres xineses i taller per aprendre a fer ombres. El teatre d’ombres xineses, conegut com a Piving, consisteix en un conjunt de figures simbòliques fetes amb pells curtides d’animals.