• Imprimeix

Any Montserrat Abelló

Dilluns 22 d’octubre a les 19 hores. Conferència sobre Montserrat Abelló a càrrec d’Oriol Izquierdo. Entrada lliure, aforament limitat.

20/10/2018 09:10
Abelló

 

 

El Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar commemorar el centenari del naixement de Montserrat Abelló i Soler. La Institució de les Lletres Catalanes i els hereus de Montserrat Abelló impulsen conjuntament l’Any Montserrat Abelló, amb la col·laboració d’altres entitats i institucions.

 


Aquestes són les activitats previstes que es duran a terme a la Biblioteca:

  • Dilluns 15 d’octubre (Dia de les Escriptores) a les 19 hores. Tot sembla tan senzill, espectacle musical a càrrec de Celeste Alías. Entrada lliure, aforament limitat.

La cantant Celeste Alías (Sant Joan de Vilatorrada, 1975) canta la poeta tarragonina en un homenatge a la seva obra.

  • Dilluns 22 d’octubre a les 19 hores. Conferència sobre Montserrat Abelló a càrrec d’Oriol Izquierdo. Entrada lliure, aforament limitat.

Oriol Izquierdo és responsable de l'edició de l’obra completa de la poesia de Montserrat Abelló (2002), Al cor de les paraules.

Director literari d'Edicions Proa (1987-1998). Director de la Institució de les Lletres Catalanes (2007-2012). Ha fet classes de literatura i seminaris d'humanitats a la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull) i a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Col·laborador a l’Avui i La Vanguardia.

  • Exposició “Visc i torno a reviure”. A la Biblioteca fins el 6 d’octubre. Entrada lliure en l’horari de la Biblioteca.

Aquesta exposició itinerant pretén fer un recorregut significatiu per la trajectòria vital i literària de la poeta i traductora: la seva infantesa i l’aprenentatge de l’anglès a Londres, l’exili a Xile durant gairebé vint anys i la formació de la seva família, el retorn a Barcelona l’any 1960 i, finalment, la incorporació i implicació a la societat literària catalana i la defensa dels drets de les escriptores, la traducció de poetes anglosaxones –entre d’altres, Sylvia Plath, Adrianne Rich o Anne Sexton- i la publicació continuada dels seus poemaris, reunits fins l’any 2002 al volum Al cor de les paraules.